2011 m. gegužės 29 d., sekmadienis

Vardiniai rūbai


Sveiki. Vėl aš jums rašau. Tikiuosi jūs nepykstate, kad rašau ne apie stardollą, o apie gyvenimą...
Vakar pasibaigė mano baimė atlikau viską ką turėjau padaryti renginyje "Šilutei 500". Manau visai neblogai pasisekė, bent jau taip sakė visi aplinkiniai :)
Na gerai dabar prie temos apie kurią norėjau jums šiandien papasakoti.

D&G, Versace, Prada, Gucci ir kitos grasios firmos. Vos pagalvojus apie jas tu jau žinai, kad jos yra labai garsios ir žinomos. Kai kurie žmonės be galo žavisi garsių firmų drabužiais, nešioja tik tokius. Jiems dažniausiai labai svarbu, kad etiketė su firmos pavadinimu būtų matomoje vietoje. Tokiu būdu jie tarsi skelbia visam pasauliui: "Žiūrėkit aš turtingas. Ar gi nematote mano rūbų jie labai brangūs ir dar iš kokios firmos". Net jei tai gryna tiesa, ar tau neatrodo, kad šaukti apie tai garsiai - mažų mažiausiai neskoninga? (Čia mano nuomonė)
Kita vertus, vienos ar kitos firmos, dizaineriai išgarsėja kaip tik todėl, kad sukuria kažką iš tiesų įdomaus, netradicinio ir nuostabaus. Pavyzdžiui, Jodžis Jamamotas (Yohji Yamamoto) 1980 metais ėmė naudoti glamžytą audinį. Tai buvo neįtikėtina, ir visi iš karto pastebėjo jo darbus. Koko Šanel (Coco Chanel) 1983 metais sukūrė naujo kirpimo moteriškus kostiumėlius su keturiomis kišenėlėmis ant švarkelio be apykaklės. Robertą Kavalį (Roberto Cavalli) atskirsite iš "laukinių" moterų įvaizdžio - jis mėgsta audinius, margintus laukinių, egzotiškų gyvūnų kailių raštais.
Vieno ar kito garsaus dizainerio drabužiai gali patikti ir tau, gal ir tu svajoji tokį apsivilkti. Bet, manau, puikiai supranti, kad daiktas yra daiktas, jo vertę lemia ne garsus pavadinimas, tai, kad jis tau mielas, gražus ir reikalingas...


Yohji Yamamoto


















Coco Chanel












Roberto Cavalli
















Tikiuosi jums patiks...

vipstarvip <3

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai patiko straipsnis.
Šiaip, mane labai nervina kai kas nors giriasi, atrodo kas čia tokio, kad tu turi tokį drabužį, ką aš padarysiu jei jis man nepatinka ar nenoriu dėl tokio dalyko tiek leisti pinigų...

Mingailė rašė...

Straipsnis patiko. Tik ne firmos, o mados namai.

www.snp4you.blogspot.com Monika :* rašė...

Man irgi patiko :D Šaunuooolė :]

cyplionok rašė...

laik :)

Anonimiškas rašė...

Man patikti :D

Anonimiškas rašė...

Kaip tau negėda lietuvių dizainerio Juozo Statkevičiaus nežinoti. Jis ne vien Lietuvoje kolekcijas demonstruoja, bet ir Prancūzijoje, Niujorke, Rusijoje ir t.t.

Anonimiškas rašė...

Coco Chanel pati pirma pasisiuvo suknelę aukšiau kelių.