2011 m. lapkričio 5 d., šeštadienis

mes - eilinės facebook aukos?

Turbūt jūs net nesureaguojate , kai įsijungiate Facebook. Rašau aš - taip pat viena iš eilinių facebook aukų.
Iš pradžių buvau pasidalinusi viskuom kur gyvenu , ką veikiu , ką mėgstu , netgi savo nuotraukas ir pan. Tačiau šiais metais pas mane buvo „STOP“ . Visus albumus, vaizdo įrašus, pomėgius ir kt. pasidariau matomus tik savo draugams. Nes tik šiemet supratau, kad vienas sakinys - visa mano gyvenimo istorija. O kaip gi? Parašyk savo vardą pavardę į google. {manau ne kartą jūs jau tai darėte} , sužinote puse info. Tiesiog aš esu paslėpus savo Facebook draugus, kodėl gi? Nes pasirodo žmogus gali įsijausti į tavo artimųjų/draugų vaidmenį. Susikuria kažkokios svetainės tarkim friendsclub loginą , ir rašosi su jumis it pusseserė/draugas , kitas artimas žmogus. Tuo metu jis/ji gali užduoti klausimą, pala koks tavo adresas? netyčia prasitarus gali būti blogai, tačiau aš niekad nesakau savo adreso į friendsclub, facebook ir pan. rašau tik į SKYPĘ, nes aš į skype priimu žmones kurie pakvietė prie mano akių, arba man į telefoną parašo, kad tai jo skype. Manau galima įkliūti ir kitaip. Dabar yra TIEK hakerių , kad net baisu !!! Jie išranda VISOKIAS hack programas ir pan. , kad sužinotų mūsų slaptažodžius. Gali tu jį betkokį darytis, tačiau jei jis jau išrado tokią programą, tai jau viskas. Todėl geriausia ir nesidalinti savo adresais ir kt. Facebook'e ar kitur. Norėčiau, kad ir jūs būtumėte saugūs , paslėptumėte savo draugus, asmeninę info nuo kitų, o jeigu abėjojate kažkokiu žmogumi , tiesiog ten pat galima įvesti Hide from : VARDAS PAVARDĖ , jis paslepia tai nuo to žmogaus, jau įsitikinau :) . Ačiū , kad skaitėte. Jei tu esi eilinė facebook narė/auka - tiesiog NESIDALINK asmeninės info su kitais ir viskas bus GERAI! Sekmės jums facebook'e.
{Jei ką siaučia Facebook'e virusas kuriuo užsikretė Elžbieta ir Viktorija! }


Jūsų facebook'inė Kamilė :)

12 komentarų:

Unknown rašė...

Reikės ir man apsisaugot labiau. Jau senai apie tai galvojau, bet dabar Tu mane įtikinai :) Ačiū :)

Panelė M. * rašė...

Elžbietai kiek žinau ne dėl fb ;DD
O straipsnis nieko toks,tik daug kur kartojai tą patį per tą patį,bet TIKIU,kad taip nesikartos. :>

Kamile rašė...

ačiū už nuomones :) Stengsiuosi :)

Elžbieta. rašė...

man tox pat virusas atrodo bent jau, bet ne fb.

Kamile rašė...

Jau sutvarkė kompiuterį? :)

Rei Rei. rašė...

Man tai niekad nebuvo fb manija užėjus. Dabar net galvoju savo anketą trinti, nes man ji visiškai nereikalinga.

Kamile rašė...

gali būt ir toks atvėjis , nes aš naudojosi todėl, kad mano klasiokai naudojasi, ir man reikia tai kažko paklausti ir pan. o skypų jie neduoda :D

Anonimiškas rašė...

Aš labai nesisaugoju ir priimu visus pakvietusius mane žmones. Tačiau tai tik todėl, nes neskelbiu savo pavardės, adresų ir pan., nežinomiems žmonėms neatrašau (arba labai primityviai susirašinėju (labas, ate :D), tad man ir bijoti nėra ko.
O straipsnis toks visai geras :)

Elžbieta. rašė...

nesutvarke. savaitės pradžioje atgausiu.

Justė rašė...

Hmmm...Aš nesisaugoju,priimu tik tuos žmones kuriuos pažįstu, bet nesakau apie save informacijos, net pavardė mano nepilna parašyta.

Tapkė.: * rašė...

Ai krč , pats geriausias dalykas turėt elektroninį paštą ir skaipą . Kam to facebook reik?.

Viktorija. rašė...

As fb turiu ir kaip rase uzsikreciau tuo virusu

blem zinojau kad toks "hi" egzistuoja.. Bet neiejo i galva.. :D ryt windowsus perrasys :D