2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Laisvalaikis.


Labas. Tai mano pirmasis post'as šiame blog'e, tai nepykit, jei kas nepatinka. Bet pasakykit, pasistengsiu pasitaisyti. Šiandien parašysiu, kaip gerai ir įdomiai praleisti laisvalaikį.
Kalėdų eglutę dažniausiai puošiame pirktiniais žaisliukais. Jie būna labai gražūs, bet... Argi nenorite eglutės papuošimų pasidaryti pačios? Jie būtų daug gražesni, nei pirkti parduotuvėje, juk jie daryti Tavo! Fantazijos reikia tik spalvų derinime. Jais galima pasipuošti betkur: pasipuošti duris, langus, pralinksminti augintinį (jei tokį turite) pakabindamos kažkur šalia šį papuošimą. Juk ir gyvūnėliai nori pasidžiaugti ir pasigrožėti Jūsų darytais darbais. Galite nunešti draugei. Ji tikrai labai apsidžiaugs! Na ką, pradėsiu :)

Jums reikės: Juostelių arba medžiagos gabaliukų (dydis apie 4x4cm), žirklių, putų polisterolio burbuolo, smeigtukų (geriausiai su nukirstu galu, nes jeigu apvaliu, labai matysis).
Nusibraižykite 4 linijas nuo vieno galo iki kito. To dartyti nebūtina, nes jis skirtas tik palaikyti teisingą formą (kad nenueitų į šalį).
Susikirpti juosteles arba medžiagėles. Sulankstyti pagal pavyzdį.
Juostelę smeigti smeigtuku per patį galiuką, bet stengtis, kad nesuplyštų. Kas daro su medžiagėlėmis, tai reikia per patį centrą įsmeigti smeigtuką ir perlenkti panašiai kaip juostelę. Galiukus prismeigti smeigtukais, kad nekliūdytų.
Taip padaryti su visomis medžiagėlėmis. Jeigu gaunasi viduryje tarpelis (tarp tų 4 medžiagėlių) galite po apačia nedidelę medžiagėlę. Tai galite daryti iš karto, nes dažniausiai terpelis būna.
Tą patį darome ir su kita eilute. Tik, kad pirmiausiai reikia susmeigti 4 priešingai einančias medžiagėles, o vėliau kitas.
Jeigu kas nors nesuprato, gal aiškiau čia. Taip ir darome dar daugiau eilučių. Kai prieinate vidurį, darykite iš kitos pusės. Per vidurį perjuoskite juostelę.
Štai taip. Kai įsivažiuoji, jau greičiau darosi. Man gražiau pavyksta ant burbulo, nes ant kiaušinio negražiai išeina :/ Bet gal jums pasiseks ;)

Jei kažkam buvo neaišku, galite klausti manęs, arba peržiūrėti šį viedeo:
Šiaip labai gražūs būna. jeigu turite karoliukų, galite ir jais papuošti. Paprasčiausiai uždėti karoliuką ant smeigtuko ir įsmeigti į norimą vietą. Štai keli mano darbai:


Pirmi 2 daryti iš medžiagos gabaliukų, vėliau pabandžiau padaryti su juostelėm. Su medžiagėlėm gavosi manau gražiau. Juos dariau praeitų metų rudenį.
Tikiuosi sulaukėte daug patarimų, kaip pasipuošti ir tikiuosi, jais pasinaudosite. Norėčiau sulaukti komentarų netik apie straipsnį, bet ir apie darbus ^^

Silvija :)

9 komentarai:

Elžbieta. rašė...

gražu!

Anonimiškas rašė...

Dėkui :)

Unknown rašė...

Labai patiko straipsnis, ir labai gražūs tavo daryti! :D

Anonimiškas rašė...

Nu dėkui :)

Laurencijaa rašė...

Grazuu!

Rei Rei. rašė...

Labai gražu :o

Anonimiškas rašė...

Ačiū labai už pagyrimus ;)

Anonimiškas rašė...

Labai gražu. Tie kiaušiniai nuostabus. Ir tavo darbai labai, labai, labai gražūs :)

Anonimiškas rašė...

Ačiū :)