2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Knygų TOP 5 pagal Viliją!


Laaaaabas visiems, kurie šiuo metu skaito mano pranešimą!
Tikiuosi, kad dauguma dar esate sveikut sveikutėliai ir jūsų nepavogė jokie gripai ar kiti niekadėjai... Aš šiandieną atskubu su.. straipsniu? Ne, nepavadinčiau savo šiandieninės rašliavos straipsniu. Pamenate, prisistatyme rašiau, jog mokysiu jus gyventi kitaip? Tiesiog mokysiu gyventi taip, kaip gyvenu aš (netiesiogine prasme), tiesiog rašysiu apie mane dominančius dalykus, kurie mano gyvenime užima didelę dalį. Šiandieną, pirmam tokiam patarimų pranešimėliui pasirinkau daugeliui atrodančią banalią temą... KNYGOS!



Ar šiame blog'e yra tokių, kurie yra neabejingi gerai literatūrai? Tokiai, kuri padeda atsigauti gerą žiemos vakarą prie karšto puodelio mėgstamo gėrimo.. Aš galiu drąsiai sakyti, jog MYLIU geras knygas, o šiandieną pristatysiu jums savo 5, kada nors geriausias skaitytas knygas. :) Daugelis jų yra iš kelių dalių, todėl jei sudomino pirmoji - nedelsiant ieškokite antrosios!


O knygas aš imu iš bibliotekos (daugiausiai), todėl jei esate iš didesnio miesto (ne kaip aš), savo miesto bibliotekose tikrai rasite šias populiarias knygas. Jei ne, galite paklausti draugių - galbūt jos turi? O jei jūsų kišenei nebaisūs vėjai - pirmyn į knygyną! Nes turėti nuosavą knygą yra neapsakomai geras jausmas! Todėl per daug netemsiu gumos ir pristatau knygas, kurios vertos dėmesio! Beje, knygų eilė visiškai atsitiktinė.




BECCA FITZPATRICK„Puolęs angelas“
Nora Grei nė neketino įsimylėti. Jos visai netraukė mokyklos berniukai, kuriuos taip uoliai piršo geriausia draugė Vi. Vieną dieną Nora sutiko Lopą. Šelmiška Lopo šypsena ir kiaurai veriančios akys pavergė užsispyrusios merginos širdį.

Po kelių stingdančių kraują nuotykių Nora nebežino, kuo pasikliauti. Jai dingojasi, kad Lopas visuomet atsiduria ten, kur ir ji, ir žino apie ją daugiau negu geriausia draugė. Nora negali apsispręsti: pulti vaikinui į glėbį ar bėgti nuo jo ir pasislėpti. Mėgindama rasti atsakymą, ji priartėja prie tiesos, kuri kelia kur kas daugiau nerimo negu jausmai Lopui.

MANO NUOMONĖ : Nusprendžiau pradėti nuo šios knygos dėl to, jog prisiminimai apie ją yra šviežiausi. Vakar baigiau ją skaityti ir ką galiu pasakyti? Ji nereali. Jau nuo pat pirmo puslapio sudomino savo paslaptingumu ir išskirtiniu veiksmu. Vakar pabaigusi skaityti pabaigą likau išsižiojusi, nes knygos užbaigimas mane visiškai nustebino! Ten buvo viskas TAIP netikėta! Visai kitaip nei aš galvojau.. Visą laiką kai skaitai tvyro įtampa, o tai dar labiau sustiprina norą skaityti. Siūlau perskaityti visoms romantikos (duok penkis!) gerbėjoms. Kūrinyje taip pat yra fantastikos, o pabaigoje galėčiau beveik pavadinti.. siaubo? Ne, galbūt nevisiškai, bet knyga tikrai spalvinga savo žanrais. Siūlau perskaityti! Beje, jau atsirado antra dalis '' Crescendo ''. Nekantrauju, kada ji paklius į mano rankas. :))

APRILYNNE PIKE
„Sparnai“


Lorelė Siuvel visuomet buvo šiek tiek kitokia. Rasta lopšyje prie durų, auginta ir mokyta hipių namuose iki aštuntos klasės, griežta vegetarė Lorelė nemėgsta būti uždarose patalpose. Persikėlusi su šeima į didesnį miestą ji turi priprasti prie kitokio gyvenimo ir bendravimo su bendraamžiais. Laimė, jau pirmą dieną mergina susidraugauja su Deividu, rimtu ir patikimu bendraklasiu. Jam gali atskleisti didžiausią savo paslaptį - tarp menčių išaugusį pumpurą, kurio žiedlapiai primena trapius sparnus.

Kas ji? Kodėl jos ląstelės labiau primena augalo nei žmogaus? Kodėl oda perregima ir negirdėti pulso? Paslaptis išaiškėja aplankius senuosius namus, kur Lorelė susitinka nežemiško grožio gentainį Tamenį juodai žaliais plaukais. Lorelei teks ne tik įvykdyti pavojingą savo misiją žemėje, bet ir pasirinkti iš dviejų vienodai brangių draugų, kurie beatodairiškai puola jai į pagalbą.


MANO NUOMONĖ :
Dar vienas romantikos ir fantastikos mišinys, kuris vėlgi nepaliko manęs abejingos. Pamenu, kad šią knygą pasiėmiau vien dėl to, jog ant viršelio didžiulėmis raidėmis užrašyta STEPHANIE pavardė patraukė mano akį. Pagalvojau - dar viena knyga? Vėliau išsiaiškinusi, jog knyga kitos autorės pradėjau skaityti ir vėl negalėjau atitraukti akių.. Kam patinka tokio žanro knygos - neabejokit! Siužetas vėlgi geras, nematytas, be to - fėjos nenusibodęs dalykas. Sėkmės, ką sudomino! Jau skaičiau ir antrąją knygą '' Kerai '' , išleista ir trečioji '' Apžavai '' . Laukiu, kol gausiu ją. :)

CHARLAINE HARRIS
„Miręs iki sutemų“



Sukė Stekhaus yra baro kokteilių padavėja mažame Luizianos miestelyje. Kol vieną dieną pasirodo jos svajonių vampyras, o bendradarbė paslaptingai dingsta… Galbūt draugauti su vaikinu vampyru nėra jau tokia gera mintis? Taip prasideda visą pasaulį užkariavusi pirmoji Sukės Stekhaus ciklo knyga apie mintis gebančią skaityti merginą, draugaujančią su vampyrais, vilkolakiais ir kitom nepaprastom būtybėm, kurios gyvena tarp mūsų. Ši ribas tarp fantastikos, siaubo ir detektyvo žanrų ištrinanti romantiška serija, sulaukusi stulbinančio pripažinimo JAV, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Rusijoje ir daugybėje kitų šalių, laikoma pagrindiniu Stephenie Meyer „Saulėlydžio" sagos įkvėpimo šaltiniu. Serialo „Šešios pėdos po žeme" kurėjai pagal šias Ch. Harris knygas kuria populiarų serialą „Tikras kraujas".


MANO NUOMONĖ : nerealiai!!! Pamenu, pamačius šią knygą mūsų bibliotekėlėj pradėjom beveik spiegti - žodžiu, džiaugsmas liejosi per kraštus! Apie ją girdėjau tik gerus žodžius. Kodėl gi nepabandžius - pagalvojau. Iš pradžių pradėjus skaityti man buvo keista - tekstas priminė '' Vampyrai užkniso juodai '' parodiją. Visi mato tuos vampyrus, visiems jie neįdomūs, kasdieniai žmonės, jokio dėmesio į juos (beveik). Pamaniau - kažkokia nesąmonė. Bet vėliau skaitant knyga tiesiog pasigrobė mano visą laisvalaikį ir nieko daugiau nebeveikiau! Ir todėl, jog negali paleisti knygos, nes kiekviename skyriuje, kiekviena puslapyje vis kažkas naujo! Netikėtumai, vampyrai ir mirtys... Žodžiu, labai gera! Knygoje yra romantikos, fantastikos (vis dėlto vampyrai...) ir siaubo! Muhhhaha, labai įdomu. Rytoj iš draugės gausiu 2-ają dalį! O jų yra laabai daug, jei ji turi jau net 7... Sėkmės!



ALYSON NOEL
„Amžinai“


Po baisios avarijos, kuri pasiglemžė artimųjų gyvybes, šešiolikmetė Evė pradeda matyti žmonių auras ir girdėti jų mintis. Prisilietusi prie žmogaus, ji sužino visą jo gyvenimo istoriją. Vengianti bendrauti su žmonėmis ir norinti atsikratyti savo gebėjimų, Evė naujoje mokykloje randa vietą tik tarp kitų keistuolių atstumtųjų: Mailso ir Heivnos. Bet viskas pasikeičia, kai ji susipažįsta su Deimenu Ogeste -- nuostabiu, paslaptingu ir turtingu vaikinu. Deimenas turi magiškų galių, padedančių perprasti merginos jausmus. Kuo labiau Evė įsitraukia į kupiną paslapčių, viliojantį Deimeno pasaulį, tuo daugiau klausimų jai iškyla. Ji nebesupranta, kas per žmogus jis yra ir ar jis apskritai žmogus. Viena nekelia Evei abejonių - ji karštai ir beviltiškai pamilo Deimeną.


MANO NUOMONĖ : ši knyga yra viena iš tų pirmesnių, kurių neperskaitydavau per dieną (ne todėl, kad buvo neįdomios), nes tiesiog reikdavo laiko viską suvirškinti ir taip atradau savo dabartinį skonį knygoms. Iš ties apie ją tik geros nuomonės - paslaptinga, viliojanti, nebanali. Na, ji man labai panaši į '' Puolęs angelas '' , šiek tiek panašus siužetas, bet man vis tiek labai patinka. Yra antroji knyga '' Mėlynasis mėnulis '' - taip pat labai šauni. Mano rankose buvo ir trečioji dalis '' Prieblandos šalis '' - vėl pateisino mano lūkesčius. Neseniai sužinojau, jog atsirado 4-oji '' Tamsioji liepsna '' . Nekantrauju, kada galėsiu perskaityti ją.


STEPHANIE MAYER
„Saulėlydis“
Manau tai knyga, kuriai nebereikia aprašymų ir pasakojimų.. Visų išskaityta, visų apkalbėta, visų kadaise mėgta... Aš buvau ne išimtis. Iš ties apie knygą galėčiau tikriausiai sakyti tik gerus žodžius, kadangi tai viena iš tų pirmųjų knygų, su kuriomis aš ' užaugau ' . Dar ir dabar žiūrėdama į ją savo knygų lentynoje šypsausi, nes širdį užlieja nostalgija. Ir nesvarbu, jog filmas šiek tiek iškraipė tikrąją knygos dvasią, bet vis tiek Saulėlydis man liks viena geriausių mano skaitytų knygų. :)


Tai toks mano geriausių knygų TOP 5-ukas, kurias siūlau perskaityti visiems GK skaitytojams! O kokias knygas mėgstate jūs? Galbūt esate ką nors skaitę iš mano pasiūlytų? O galbūt sudomino kuri knygą ir ją perskaitysit? :)


DISKUTUOJAM KOMENTARUOSE!
Taip pat būtų malonu, jei parašytumėt pora žodelių apie šį mano 'pranešimą'. Ačiū! ;*
Su meile, rašytoja Vilija. :)

13 komentarų:

Panelė M. * rašė...

Patiko! Tikrai :) Šiaip man dabar kaip tik reikėjo knygų,tai šiandien pasiėmiau kelias. Jeigu kam įdomu,tai-
NEPAMENU PAVADINIMŲ. :DDD
Ačiū už straipsnį.

Anonimiškas rašė...

Man straipsnis labai, labai patiko :) Ir mūsų knygų skonis labai panašus.
Iš šių skaičiau ne Spanrnai, o antrą dalį Kerai. Bet noriu dar ir pirmą perskaityti, tik paskutiniu metu jokioje bibliotekoje rasti negaliu.
Amžinai vakar pasėmiau iš bibliotekos, tačiau dar skaityti nepradėjau.
Saulėlydžio neskaičiau, kadangi padariau didelę klaida ir iš pradžių pažiūrėjau filmą, kuris šiek tiek sugadino mano nuomonę. O dabar jau ir skaityti nesinori, nes viskas identiškai kaip filme.
O Puolęs angelas ir Iki sutemų aš jau seniai įrašiusi į norimus perskaityti sąrašą. :D

V i l i j a . @@ rašė...

Monika - labai džiaugiuosi!
Lady Chanel - aaačiū labai! Džiaugiuosi, kad skoniai panašūs ir tu tikrai perskaitysi dauuuuuuugumą knygų :) sėkmės!

Rei Rei. rašė...

Skaičiau visas kurias rekomendavai :D.
Galbūt geriausia — Puolęs angelas.
Skaičiau ir tris Miręs iki sutemų dalis, bet bibliotekoje jų beveik neįmanoma rasti, nes labai greitai visas išgraibsto :D.
O galbūt prasčiausia — Amžinai, nes visos dalys kurios skaičiau, labaaaai banalios.

O šiaip straipsnis labaaaai patiko~

Agnytccc :3 rašė...

PATIKO. visas ruošiuosi skaityt,

Elžbieta. rašė...

L. Įdomu! Perskaityt noriu labiausiai šiuo metu pirmąją knygą.

V i l i j a . @@ rašė...

Rei Rei - vaa, reiškia mūsų skoniai laabai sutampa! :) dėkui labai! ;*

Agne - ačiūū! sėkmės ;))

Elžbieta - ačiū! ;* Sėkmės, ji tikrai verta dėmesio!

Unknown rašė...

Aš esu skaičius tik dvi iš šių :)

V i l i j a . @@ rašė...

Kawaii Gone Loca - ir kaip? Patiko? :)

Unknown rašė...

Labai patiko straipsnis, o pasiūlymai dar labiau!!! Galiu tau rekomenduoti tokias knygas kaip "Raganos dukterys". Jų yra 4 dalys, ir galiu pasakyt jos labai įdomios! Pirmoji yra apie Nadinę ;)

Unknown rašė...

Na taip, jos man patiko, t.y., Saulėlydis ir Miręs iki Sutemų :) Norėčiau visas tavo įvardytas perskaityt, bet juk mano miestelyje jos didžiausia retenybė.

noone rašė...

nežinau kodėl, bet tikėjausi kažkooo... nežinau kaip pasakyt ! Ta prasme tavo knygos pasiūlytos visos tokio prie populiariųjų, kurias skaito kas antras. (Aš nieko nesakau, kai kurios knygos iš šių kurias aš skaitau išties patiko) bet tikėjausi kažko tokio ne taip žinomo. :D

O šiaip, jau gal 7 metus iš eilės pas mane knygų topo viršūnėje karaliauja Haris Poteris. Nu niekas negali jo įveikt ! :DDD

BiškiGabrielė rašė...

Bado žaidynių trilogija pačios nerealiausios knygos kurias esu skaičiusi. Taip pat patiko "Po gaisro", "Heroinas", "Brangus Mikaeli", "Pažymėtoji", "Mano sesers globėja"