2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Kaip užsidirbti pinigų?


Sveiki,
Žinau, žinau, žinau!- Ilgai neparašiau, nes daug mokiausi; ši savaitė buvo nereali draugų atžvilgiu; truputį tingėjau rašyti; neturėjau idėjų ką rašyti. Na tiek tų pasiteisinimų, o dabar jums straipsnis gan aktualia tema- kaip užsidirbti pinigų, nesulaukus pilnametystės.

Dažnai tiek šiame tiek kituose dienoraščiuose išvystame daug straipsnių šiomis temomis- kas dabar madinga? Žiemą neišsiversi be..., Privalai turėti ir kt. Bet dažnų merginų tėvai tikrai neparemia pinigėliais, pavyzdžiui nusipirkti žiedą, liemenę, kepurę, gal būt fotoaparatą, naują telefoną ar kt.- jai tau jų labai nereikia. Manai jai būtum pilnametė tuč tuojau susirastum gerą darbą ir užsidirbtum išsvajotus daiktelius. Na, bet mes nepilnametės, tad kaip? Iš kur? Užsidirbsime pinigėlių.

Gimtadieniai

Jaučiu per šitą šventę vaikai 'užsidirba' daugiausia pinigų metuose nieko nedarydami. O jai tau giminės dovanoja visai nereikalingus daiktus, kurie po mėnesio apsigyvena konteineryje, gali pamėginti pasikalbėti su tėvais (jei jie ne itin griežti), pusseserėm (jos gali papasakoti tėvams, kad tu nori dovanų pinigais, kaip susitinki su giminėmis galiai 'netyčia' užsiminti, kad taupaisi pinigus kažkokiam daiktui. Tai išgirdę dėdės ir tetos ;D manau pakeis nuomonę, kad pinigais dovanoti pinigais yra negražu ir padovanos tau kokią penkias dešimtinę. ;)


Platintoja

Na taip gali platinti kosmetikos firmas, kaip- Avon, Oriflame, Fairness ir t.t. Na, bet šioje srityje galima greitai nueiti į bankrotą, nes jai platini turi turėti reguliarių užsakovų.  Pati padedu pusseserei užsakinėti  AVON, niekuo nesiskundžiu, bet šiaip AVON parfumerija galima sakyt yra šūdas, na yra gerų daiktų- juos siūlau pažįstamiems, bet šiaip apie AVON geriau patylėti. Oriflame irgi yra ir gerų ir blogų daiktų.


Rankdarbiai

Jai domiesi šiuo dalyku, gali taip pat užsidirbti pinigėlių. Pavyzdžiui gali padaryt auskarų, žiedų, apyrankių, karolių, nunešti juos į mokyklą, tada gal tavo klasiokės ar mokytojos susigundys ir nusipirks kokį gražų žiedelį.. :)

Padėk

Jai gyveni arti močiutės ar šiaip kokios senos mielos kaimynės, gali jai padėti apsitvarkyti- juk seniems žmonėms labai sunku palaikyti bustą švariu. Manau jai padės geraširdžiu žmogus jis visada atsilygins, nesitikėk kažko labai daug, gal būt vienas žmogus atsidėkos tik arbata, o kitas atsidėkos pinigais.

 
Na tiek šiandien trumpai, o kaip jūs prasimanote pinigų?
GOOD MONDAY
B.


8 komentarai:

Dominika rašė...

Gaunu į savaitę kažkokią sumą pinygų, jei žinau kad noriu savaidgalį kur nors nueit tai palieku po 2-3 lt į dieną ir sav. pabaigoje turiu maždaug 10-15lt ;)

Viktorija. rašė...

Aš dažnai "nusukinėju" pinigėlius,kai mama duoda mokyklai:D Aš mokykloje nevalgau,bet porą litų įsidedu į taupyklę :D Na pvz per praėjusį gimtadienį gavau beveik 300 lt,tai galvojau taupysiu fotoaparatui,bet sesė klausė,kur dėsiu pinigus,nu o mama pasakė,kad fotikui..Tai po poros dienų ji paskambino ir pasakė,kad nupirks fotiką,bet turėsiu atiduot savuosius pinigus:D Na dar per kalėdas nuo senelės gaunu (na bet ten ir kartu susideda ir gimtadienis,kalėdos..) Seniau,tai gaudavau daug visokių menkniekių,o dabar jais lentynos apkrautos:D

anonymous rašė...

Nuostabus straipsnis. :)*

Elžbieta. rašė...

ne 'jai' (moteriška) , o jei (jeigu.)
Pati gaunu pietums 2O lt. kartais mažiau, jei reik į kokį meetą ir gaunu 15 ar panš. gimtaddieniai, tai dėl pinigų nesiskundžiu.

Unknown rašė...

O aš tai į savaitę (5 dienas) gaunu po 10LT. Kadangi valgau klasėje, tai man nereikia pinigų neštis į mokyklą :)

Dominika rašė...

Kas į dvi savaitės aš su klasiokais darau baliuką kuris vadinas Šventas ketvirtadienis, tai tada išleidžiu visas savo santaupas ir penktadieniui nieko nelieka :DDDDDDDDDDDDDD

Justė rašė...

Aš tai pinigais nesiskundžiu... Kiekvieną darbo dieną gaunu 4 lt mokyklai ant pietų, tai man iš tų litų lieka 1 ar 2 lt, nes pavalgau ir už mažiau nei 4 lt, tai tuos pinigus pasidedu ir kiekvieną dieną gaunasi šiokia tokia sumelė. c(;

Rimapau rašė...

Aš irgi jau senai atidedinėju pinigus :) labai veiksminga.