2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Fotografija.Pasidairykime po fotografijos puslapius!


Sveikučiai.
Va kažkada sugalvojau parašyt čia! Nemanau,kad sulauksiu daug komentarų (dažniausiai taip yra..).Šiandien buvo tik 2 pamokos,bet grįžusi išėjau į lauką ir padariau keletą nuotraukėlių,nes lauke kuo tikriausias šerkšnas..O tai taip gražiai atrodo...


Šis straipsnis nebus vien tik fotografija,bus ir žmonės,puslapiai.Šį kartą nerašysiu kaip gauti geresnį kadrą,tiesiog pasižvalgysime po puslapius ir nuotraukas.
Fotografijos puslapių yra daug.Efoto.lt,fotofabrikas.lt ir t.t.. Užsienietiškų dar daugiau.Aš lankausi : http://www.digital-photography-school.com/ .
Žodžiu,fotografija paplitusi visur. Kiekviename mieste galima sutikti keletą ar vieną fotografą.Mano mieste jų yra gan daug.Ir visi eina į mano mokyklą,na tik viena iš kito miestelio.Jie visi talentingi ! Su kitais nesu nė karto rašynėjusis,o iš keleto esu gavusi pagyrimų  ar patarimų,žinokit tai pastumi fotografuoti toliau! Visada yra svarbus vyresnio  žodis. Mano mieste yra fotografai Dovilė Zubytė (manau esate girdėję.Ji dalyvavo Vunderkinduose),E.Ramezaitė ir kiti... Pažiūrėjus jų fotografijas,man ateina mintys,noras ir dar kas nors kitas..

Lietuvoje fotografų yra daug.Tiek mėgėjų tiek profesionalų,meistrų.Dauguma fotografiju galima pažiūrinėt Efoto.lt .Tai populiarus puslapis,o nuotraukų ten tūkstančiai.Ten irgi keliu nuotraukas ir karts nuo karto sulaukiu patarimų ar įvertinimo,bet juos gana sunku gauti.Reikia įdėti žiauriai gerą kadrą,kad jis sulauktu įvertinimo,bet pavyzdžiui kitiems patinka paprastumas,tai tas žmogus vertina tokį kadrą kuris jam patinka.Yra nuotraukų,kurios nepatinka kitiems.Ten yra skiltis "fotografijos  mokykla",tai pradedančiajam geriau nuotraukas kelti ten.Tada ten tikrai bus įvertintos nuotraukos (na man bent įvertina kažkas).
Taip pat Efoto puslapyje yra konkursų.Bet ten laimėti yra sunku,nes nuotraukas kelia profai..Ehh,norėčiau kada patekt ten.
Straipsniai.Dažnai galima išvysti straipsnių technikos tema (ten rinkausi fotoaparatą,nes kiti rašo komentarus ir galima nuspręsti ar fotoaparatas geras,visa info),yra ir photoshop pamokėlių ir kt...

Parduotuvė.Nesenai atsidarė Efoto shop.Va šiandien iš ten gavau knygą! Knyga gera,bet mano fotoaparatas ne toks.. (dabar tikrai noriu naujo). Visvien ten yra gerų patarimų:) Taip pat ten pardavinėja tuos senus fotoaparatus.Pinhole ir t.t..
Kitų nuotraukos.Ten galima pasisemti įdėjų,pamačius nuotrauką bandyti padaryti kažką panašaus ar dar geriau!

Digital photography school.Tai angliškas puslapis,tai kiti gali nesuprasti (na pvz aš ne viską suprantu).Ten yra visko.Tiek "tutorial'ai",tiek photoshop pamokos.
Šiaip visi puslapiai yra geri.Kiekviename galima surasti info.

Nuorodos: http://www.photography.lt ,http://www.efoto.lt/, http://www.digital-photography-school.com/#3

Hmm...Facebook puslapių yra daug..Na tiksliau tų kurie yra fotografai.Aš turiu savo,mano draugė irgi..Dar keletą fotografų iš mano miesto ir kiti iš kitų miestų...
E.Ramzaite photography

D.Zubyte Photography


Paskutinė nuotrauka yra manoo ir daryta šiandienn.

Tikiuosi patiko straipsnelis..
Vikaaa.

10 komentarų:

Dominika rašė...

Tavo nuotraukos labai gražios :) Pati noriu pradėti fotografuoti, bet fotoaparato neturiu dar.

P.S. Ar lankai fotografijos kursus ?
P.P.S Kokį photoshop'ą naudoji? ;)

Viktorija. rašė...

Ačiū:)
Fotografijos kursų nelankau
Photoshop tai cs4 :)

Unknown rašė...

Foto labai gražios. Be to, aš irgi žadu fotografuoti, nes man labai patinka gaudyti gražius vaizdelius, bet kaip ir Dominiką, neturiu fotoaparato gero :)

noone rašė...

Šiaip viskas nepriklauso nuo fotoaparato.

Viktorija. rašė...

Bet daug kas.Pvz objektyvas.Kiekvienam dalykui yra skirtas vis kitas (zoom'inis,macro ir kt.)Na yra universalūs,jie skirti pradžiai kiek žinau.
Mano fotoaparate nėra funkcijų,kurie yra geresniuose fotoaparatuose ir mano objektyvas nekeičiamas.

Elžbieta. rašė...

gražios nuotrakos, šaunus straipsnis!

Anonimiškas rašė...

Labai, labai gražios nuotraukos ir aš labai mėgstu fotografavimą.

Gabie85 rašė...

EII, žmogau, tai koks pas tave fotikas?

Panelė M. * rašė...

NAIS,
pas ką skaitmeninis nepamenu tik koks:D

Viktorija. rašė...

Mano Nikon Coolpix L120 :DD