2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Knygos, kurias verta perskaityti.

Sveikutės. :)

Kadangi visiškai neturiu minčių kokį prenešimą parašyti sugalvojau, kad būtų įdomu knygų griaužikėms ( tarp jų esu ir aš ) parašyti straipsnį apie knygas. Tad kiekvieną savaitgalį jums parašysiu, pristatysiu mano jau perskaitytas/skaitomas knygas, na kurios būna įdomios ir reikia jas užsisakyti bibliotekose, kad jų sulauktum ir galėtum perskaityti. :)
Taigi, pirmoji knyga. " Vaikas be vardo ", kurią parašė Deividas Pelzeris.

Šios knygos pasakojimas yra tikras ir sukrečiantis. Šios knygos pasakojimą pasakoja pats knygos autorius Deividas Pelzeris, kuris vaikystėje ir paauglystėje patyrė traumą, Kai jam buvo ketveri, kai Deivido tėvas išėjo į darbą, mama prie jo prikibo, kad jis turi sutvarkyti kambarius ( nes mamai tada buvo pagirios ), kadangi Deividas buvo mažas ir nieko nesuprato ( bet kažkodėl jis viską prisimena ), tad ir netvarkė kambarių, mama ji primušė. Po kelių dienų vėl tas pats, tik ji mušimo metodą sugalvojo kitaip, sugriebti Deividą už plaukų ir trenkti jo veidą į veidrodį. Taip ji darė ištisas savaites. Po to viskas šiek tiek aprimo ... Bet po kelių savaičių ji jam pradėjo riboti maistą, nebeduoti valgyti, duodavo arba vakarais, arba per pusryčius, arba nieko neduodavo. Jo lova atstodavo senas kareiviškas gultas rūsyje. Kai jis pradėjo eiti į mokyklą ( jam buvo penkeri ), ji mama aprengė gražiais rūbais ( bet skaitant knygą toliau sužinai, kai ji nupirko juos keleriems metams ir jis vaikščiojo su visiškai sudriskusiais drabužiais ). ... Na, o kas toliau vykdavo sužinosite perskaitę šią knygą, bet galiu jūs suintriguoti, kad jį mama norėjo iškepti ant dujinės viryklės, nuodijo amoniaku ir perdūrė peiliu, bet visa tai turi atskryras priežastis. Tad perskaitykite. :)

Anroji knyga. " Saros veidas ", kurią parašė Melvinas Burgesas.


Šią knygą perskaičiau per dvi dienas, kadangi laaabai greitai skaitosi Ji yra labai įdomi ir fantastinė. Knyga prasideda nuo to, kad Sara save filmuoja ir nusisuka nuo kameros ar kaip ten ( nepamenu, nes labai senai skaičiau ) ir sakosi, kad jai nepatinka jos kūnas, veidas ir ji norėtų plastinės operacijos. Tada ji gulėjo ligoninėje ir pas ją atėjo pop žvaigždė, ta žvaigždė buvo pasidariusi labai daug operacijų, kad nešiojo kaukę, kad uždengtų savo baisų veidą sužalotą ir subjaurotą nuo plastinių operacijų. Va, prisiminiau tos įžymybės vardą - Hitas. Tada jis su Sara pakalbėjo, ji pasakė, kad norėtų būti žvaigžde, tuomet jis pradėjo dainuoti ir ji su juo kartu, jis pasakė, kad jos be galo gražus ir geras balsas, tuomet jis jai pasiūlė, kad ji apsigyventų pas jį. Ji sutiko. Kai ji atsikraustė, ji išvydo be galo gražų Hito dvarą. Jis buvo tobulas, kaip ji manė, kad ir Hitas toks pat esąs. Po kiek laiko Sara, pradėjo elgtis taip pat kaip ir Hitas, nešioti kaukę. Na, gal taip smulkiai nebepasakosiu. Bet manau visiems įdomu, kodėl šią knygą pavadinau fantastine ? Ogi todėl, kad Hitas iš Saros veidą norėjo nuimti ir užsidėti sau, o savąjį prisiūti jai. Keista knyga, bet be galo įdomi. :)

Na, ir paskutinioji šiandienos knyga yra " Man keturiolika, ir aš bjauri ", kurią parašė Gudulė.



Turbūt, kai kurioms, šios knygos pavadinimas sukėlė juoką, bet ... tai knyga, kuria manau verta perskaityti, nors aš ją dar tik skaitau ( kažkur pusę perskaičiau ), bet tai knygą apie paauglės gyvenimą. Ji pykstasi su tėvais, yra sąvotiška, netvarkinga, jaučiasi baisi... Bet vieną dieną, kai jai jau įgrysta tėvų aiškinimai apie tvarkymasį ir mama jos kambarį sutvarko, taip kaip jai nepatinka ( nuima jos plakatus ir visokias smulkmenas, kur jos jai suteikdavo jaukumo, kai ji miegodavo ). Ji persikelia gyventi į palėpę, bet .. po kiek laiko pastebi, kad toje palėpėje, vyksta keisti dalykai... Jos spėjimai pasitvirtina, nes joje gyvena vaiduoklis Šarlis, kurį ji laikui bėgant įsimyli, kadangi ji su juo bendrauja ...

Tai tiek apie šias tris knygas, būtų labai įdomu sužinoti, kokias jūs įdomias knygas skaitėte, tad būtų malonu, jei savo patirtimi pasidalintumėte komentaruose. :)

Evelina. :)

7 komentarai:

Unknown rašė...

Aš skaičiau labai įdomias keturias knygas, jos vienos serijos " Raganos dukterys". Labai įdomioss :))

www.snp4you.blogspot.com Monika :* rašė...

Įdomus aprašymas:> Šaunuolė

Evelinaaaa. :D rašė...

Evelina - oo, gerai, kad pasakei, reikės paieškoti bibliotekose arba užsirašyti į eilę, nes knygų nežadu pirkti, jų niekada neperku. :D
Monika - ačiū. :) Negalvojau, kad pavyks gerai aprašyti, nes mokykloje už knygų aprašymus visuomet gaunu 8 :D

Elžbieta. rašė...

skaičiau abi.

Evelinaaaa. :D rašė...

Kurias ? :)

Elžbieta. rašė...

paskutinės.;)

Agnė. rašė...

Reiks perskaityt.:)