2011 m. liepos 29 d., penktadienis

Hipiai-kas tai?



Šiandien apie alchoholį rašė Elžbieta, nutariau ir aš sukurpti kokį įdomesnį straipsnį, tad nutariau rinktis panašią temą į alchoholį, o t.y. yra hipiai. Tikriausiai visi esame girdėję žodį hipiai, ką tai reiškia ir viskas apie juos šiandien straipsnyje.
Kas tie hipiai?

Hipiai- žmonių rūšis, kurie nebijojo reikštis, drąsiai išsakyti savo nuomonę, pažinti viską, jie neigė tradicinę kultūrą ir gyvenseną, kūrė atskiras bendruomenes. Hipiai dar būdavo vadinami gėlių vaikais, jie neskaičiuodavo laiko, rūkydavo žolę. Hipiai pradėjo reikštis JAV, septintojo dešimtmečio pradžioje, o toliau šios bendruomenės pradėjo savo hipismą visame pasaulyje. Vykdavo visokie hipių suvažiavimai. Pats žodis hipis yra kildinamas iš amerikietiško žodžio hipster, reiškiančio klubus aptempiančias kelnes, nes toks buvo jų stilius.


Hipių apranga
Gėlės buvo hipių simbolis todėl jas siūdavo ant drabužių, piešdavo ant muzikos instrumentų, aksesuarų, net gi mašinų. Juodos platėjančios kelnės, ryškūs, gelėti marškiniai, galvos raiščiai, akiniai nuo saulės, ilgi plaukai pasišiaušę nuo vėjo ir tranzavimo- tai buvo vyrų apranga. Beje nei vyrai nei moterys nesiskusdavo, nes jie ėjo už tai, kad mes gamtos vaikai. Ryškios, margos ir gelėtos, vos dengiančios užpakaliuką suknelės, susivėlę plaukai, neskustos pažastys :D, akiniai nuo saulės ir bateliai- tai moterų apranga. Na, o dabar keletas nuotraukų:

Idėja-mano
Informacija- iš interneto ir galvos
Nuotraukos- iš interneto

Na, o aš ką galiu pasakyti, manau hipiai padarė savo darbą :).
Na, jau turiu eiti nuo pc.
Ohh..I love Paris...

8 komentarai:

Elžbieta. rašė...

patiko.:>

Tiesiog Berta ;] rašė...

Dėkui :)*

Anonimiškas rašė...

Man irgi patiko. Aš tai neturiu nieko prieš juos... :D

Anonimiškas rašė...

Man irgi patiko. Aš tai neturiu nieko prieš juos... :D

Tiesiog Berta ;] rašė...

Ačiukas :)

Lauryna rašė...

Dievinu hipius! Geras straipsnis. :)

Aušrinė ♥ rašė...

Patiko, šaunuolė!

yanmaneee rašė...

jordan 6
jordan retro
air max
james harden shoes
cheap jordans
yeezy boost 350 v2
mbt
nba jerseys
huaraches
coach outlet