2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Kas už ką moka kavinėje?



Sveikutės. Na kaip jums orai? Oi puiku vasara jau ant nosies. Pagal kalendorių ji jau ryt. Tikėkimės, kad ryt bus toks pat puikus oras kaip šiandien (bent jau pas mus). Jau mokslo pabaiga jau prie galo. Jau skaičiuojame kiekvieną dienelę likusią iki mokslo metų pabaigos. Pas mus mokykloje dar vyksta šiokios tokios pamokos. Ryt mes išleidžiame penktokus atostogauti, ketvirtadienį dar nežinau gal bus koks renginys, penktadienį išvažiuojame su dramos būreliu į Klaipėda į ekskursija, pirmadienį žadame eiti su klase į naktinį žygį (bent jau tikimės į jį eiti), trečiadienį, bei ketvirtadienį su folkloro būreliu išvykstame į dviejų dienų stovyklą, kurioje mes mokysimės įvairiausių amatų, bei šoksime. Tai gal jau nebe pasakosiu apie save, o geriau parašysiu ką norėjau šiandien jums papasakoti apie problemas, kurios įvyksta kavinėje.

Manau kartais mes susiduriame su tokios problemomis kai nežinome ką daryti kavinėje kai ateina laikas mokėti už maistą. Pagrindinė taisyklė - kiekvienas moka už save. Išimtis gali būti tada, jei tave pakvietė į kavinę arba pakvietei tu. Tokiu atveju visuomet mandagu pasakyti, kad "aš vaišinu". Kavinėje dažnai dar prieš užsisakant maistą padavėja pati paklausia kaip atsiskaitysite kartu ar atskirai.
Jei tave į kavinę pakvietė vaikinas, greičiausiai jis mokės ir už tave. Bet tu pasiteirauk - gal per puse? Ir jei jis sakys: gerai, puiku, - nemanyk, kad jis daro didelę klaidą. Ypač jei dažnai einate kartu į kavines - visuomet mokėti už du jam gali būti sunki našta. bet jei moka vaikinas. tu taip pat turi būti santūri ir nesirinkti pačių brangiausių patiekalų.
Patarimas - eidama į kavinę visada turėk pinigų, kad galėtum užsimokėti už save. Jei kvieti drauge - tai tiek, kad galėtum užmokėti už abi. Ir nepamiršk arbatpinigių, nors ir simbolinių. Lietuvoje jie nėra tokie griežtai privalomi kaip JAV, kur arbatpinigių privalai palikti 15 - 20 procentų sąskaitos sumos, bet jei patiko maistas ir aptarnavimas - atsidėkok padavėjai.
Manau, kad jums pravers toks straipsnis... Nes kartais tikrai pasimetame kas už ką moka. Visą laiką būkite sąžiningi ir dosnūs. :)














vipstarvip

4 komentarai:

Gabija Mackevičiūtė (happy12372) rašė...

Visai nieko temą pasirinkai. Tokios dar niekur nebuvo matyti. Šaunu. :))

Anonimiškas rašė...

Aha, tikrai tema gera. Kažkaip privertė susimąstyt apie tai :D

vygaile rašė...

Gabija - malonu, kad tau patiko. Na šeip aš ir jos dar niekur nemačiau :)
Evv - Malonu, kad tau patiko :)

Sandruxx rašė...

Patiko išties:)