2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Einame į parduotuvę



Sveiki... Ką tik grįžau iš mokyklos ir nutariau jums parašyti tokį straipsnelį apie parduotuves. Turiu kelis patarimus ir kelias klaidas, kurias kartais mes padarome. Tad pradėkime...

Turbūt esi pastebėjusi: užeini parduotuvėn, pamatai kokį žavų drabužėlį ir užvaldo nenumaldomas noras jį nusipirkti. Nusiperki, o parsinešusi namo supranti, kad nelabai turi prie ko jį vilkėti ar priderinti. Ką tuomet darai? Pakabini naują drabužį į spintą ir lauki, kada galėsi nusipirkti ką nors prie jo derančio. Dažnai toks spontaniškas pirkinys ir lieka kaboti vienišas, nenešiojamas. Pamažu spintoje prisikaupia visa krūva tokių "vienišių", kuriuos gaila atiduoti, kurie dar per dideli arba jau išaugti ar šiaip kelia mielus prisiminimus. Atrodo, spinta pilna, o nėra ką rengtis. Išeitis yra viena:
"Susiruošusi į parduotuvę, susidaryk pirkinių sąrašą."
"Čia dabar kas? - nustebsi. - Pirkinių sąrašas reikalingas tik einant pirkti maisto prekių." Na, o mano manymu, kad ne. Jei nori turėti ką apsirengti ir veltui nešvaistyti pinigų nereikalingiems pirkiniams, pirkinių sąrašas tau pravers. Artėjant vasarai, vieną dieną skirk spintos peržiūrai. Patikrink:
1. Kas su kuo dera?
2. Pasimatuok. Ar ne per maži? Ne per dideli? Ar neišsitampę? Švarūs?
3. Ryžtingai išimk ir atidėk tuos, kurie tau nebetinka.

Tuomet susirašyk ko tau trūksta, ko dar neturi. Pasirašyk kokios spalvos tau reikėtų, arba ko tu norėtum. Mano manymu tau labai pravers toks sąrašas, jei nenori nusipirkti nereikalingų daiktų.

Kitas mano patarimas -
Jie nutarei nusipirkti naują rūbą, apeik kelias parduotuves, paieškok panašių modelių ir netingėk pasimatuoti. Taip pamatysi, ar šio modelio drabužis tau tinka, patinka. Ar rūbas tau tinka tu gali pasakyti iš karto ar jis neveržia, nėra per mažas, ar su juo tu neatrodai stambesnė ir t.t. Jei tu su rūbu jautiesi graži pati sau tuomet tau jis tikrai tinka. Tikrai nepirk jei tau rūbas per mažas ir nesvarbu ar jis tau labai gražus svarbu, kad jis tau patogus. Puiku jei turi drauge, kuri tau gali patarti. Ir manau gali nebijoti paklausti nuomonės ir mamos, kartais jos tikrai gali padėti.

SVARBIAUSIA, KAD TAU RŪBAS PATINKA IR TINKA!!!!!!















vipstarvip <3

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Puikus straipsnis :) I like it.

Anonimiškas rašė...

Man irgi patiko. Šiaip, nemanau, kad reiktu daryt sąraša, tiesiog reikia žinot ko tau būtent reikia. Nors... kai kurios darosi sąrašus :)

Anonimiškas rašė...

Staipsnis tikrai saunus tik drauge gali patarti pagal savo skoni ir nuomone, o taviske gali skirtis, kad ir koks tai drabuzis bebutu.

cyplionok rašė...

patiko :)