2011 m. gegužės 16 d., pirmadienis

Breketai!



Sveiki visi!!

Mano nerašymo priežastis- neveikė blogger paskyra. Nežinau kodėl, bet ir dabar negaliu redaguoti savo pranešimų.. Bet dabar paruošiau jums straipsniuką, kurio temos dar niekad nemačiau. Tai...



BREKETAI




Mano istorija- priežiūra ir visa kita

Deimantukai, dantų puošmenos, breketai ir kabės.. Šį dalyką vadina visaip, priklauso nuo žmogaus žodyno. Iš tiesų žmonės keistai žiūri į breketus. Jiems tai atrodo negražu... Kai kurie net iš to tyčiojasi. Aš nekreipdavau į žmogaus dantis dėmesio, kol pati neužsidėjau vadinamųjų „kabių“. O buvo taip: turiu vieną „iltinį“ dantį. Jis yra labiau iškilęs nei visi kiti. Ir kai šypsausi, dantis išlenda ir labai negražiai atrodo. Todėl mama nusivedė mane pas dantų gydytoją. Ji pasižiūrėjo ir nusprendė, kad reikės būtent breketų. Labai nenorėjau, bet... yra geroji pusė- turėsiu gražius, lygius dantukus. Ir štai- su breketais jau esu nuo liepos pirmos dienos! Keletą dienų skaudėjo, sunku buvo valgyti, o dabar išvis nieko nejaučiu. O pats jų dėjimas visai neskausmingas, nebent, kai deda lankelį, bet galima ištverti ir tai. Galima net pasirinkti, kokios jų nori spalvos! Spalvotus, vienspalvius (žalius, mėlynus, geltonus, rožinius) ar pilkus.


Pasirinkau pilkus, nes jie mažiau matosi ant dantų :) Priežiūra. Yra toks specialus šepetėlis, su kuriuo ryte ir vakare turi išvalyti kiekvieną dantį. Atrodo sunkoka, tiesa? Ir laiko nemažai užima- 30 minučių. Bet yra dėl ko stengtis. :) Taip pat negalima valgyti kietų dalykėlių, kaip riešutai ir kepinta (skrudinta) duona. Negalima ir maišyti karšto su šaltu, pvz.: pavalgai ledų, o tada iškart atsigeri arbatos. Tam yra griežtas NE. Na, o toliau viską galima daryti, kaip paprastai. :)


Tai nešioja ir scenos žvaigždės

Taip taip- tai tiesa! Paskaitę šį pasakojimą suprasite, kad tai visiškai negėdinga. Galima juoktis, šypsotis- tiesiog linksmai gyventi! Pamenate tokią pop muzikos lietuvišką grupę „Mango“? Jos narė Vika irgi nešiojo breketus. Atrodo keista- kaip žmogus gali dainuoti ir to visiškai nesigėdyti? Tai įrodymas, kad tai tikrai nėra gėdinga. Jei jau nešioja ir scenos žvaigždutės! Vika pasakojo vienam žurnalui, kad kai jai nuėmė breketus ji net nepatikėjo, kad šie gražūs dantys yra tikrų tikriausiai jos!! Tai buvo džiaugsmo merginai. :)


Kitų nuomonė

Jei tau nesenai įdėjo breketus, ir tu dar nebuvai susitikusi su klasiokais, bijai patyčių? Nesijaudink, manau, jei taip ir bus (keli nesąmoningi leptelėjimai) nekreipk į tai dėmesio.

O kodėl turėtum? Vėliau tiems pašaipūnams tikrai parodysi, kai tau dantistė juos nuims :)
Šypsokis ir juokis kaip visada- jie liks be žado ir atstos! :D


Mano mamos ir močiutės pasakojimas

Papasakosiu, ką man sakė močiutė ir mama :) Nenuostabu, kad jos mama ir dukra, nes nuomonė buvo ta pati. Močiutė anksčiau, prieš kelis metus, kai „deimantukai“ buvo naujiena galvojo, kad tai yra tiesiog puošmena! Vėliau mama irgi pasakė, kad manė lygiai tą patį. Na, o vieną dieną į jos darbą atėjo viena sportininkė, kuri irgi buvo su breketais. Mama paklausė, kodėl ji juos nešioja, ar tikrai dėl puošmenos. Kai ši atsakė, kad tai išlygina dantukus labai nustebo ir nebekreipė dėmesio į keistą aksesuarą.

Pabaigai...

Straipsnelis buvo skirtas supažindinti jus su labai gera dantų gydymo priemone ir patarimais, kurie jau tai nešioja. Beje, pamiršau, nurodyti kokia jų kaina. O ji nemaža... Aš turiu breketus tik viršuje, o tai kainavo 1500 Litų! O jei dar ir apačia tai išvis. Bet aukotis verta, ir geriausia tai padaryti paauglystėje (10-13 m.), nes kai suaugsi reikės rauti dantis, kad galėtum juos užklijuoti. Nemalonu... Tad jei yra kokia problemėlė- pasitark su tėveliais iš anksto :)

__

Beje, šiandien man nuims breketus! Tiesiog laukiu nesulaukiu :)))

Lauksiu DAAAUG komentarų, nes straipsnį rašiau tikrai ilgai.

Aušrinė,
Svile2 ♥

34 komentarai:

Greta* rašė...

Tikrai labai gerai straipsnis. Labai džiugu sužinoti kas manęs laukia. Man tai pat dės breketus bet man dar sunkesnė situacija. Manau išgyvensiu. ;DD Ačiū už straipsnį ;)))

Anonimiškas rašė...

Man jau dėjo rugsėjį gal. bet kainavo daugiau nei 1500lt :)

Miglūūūt ;@@~* rašė...

Geras straipsnis. ;))

Anonimiškas rašė...

Liuks,patiko (:

Anonimiškas rašė...

Labai geras! Patiko. ;)

Anonimiškas rašė...

man irgi reiktu breketų bet nesutinka man dėt, kadangi per silpni dantys :DD Ir tai labai nervuoją, nes dabar mano dantys išsidėstę tikrai nenormaliai :DD Atrodau kaip vampyrė :s

Anonimiškas rašė...

Patiko.. O šiaip jie manau visai normalūs, pas mane yra keli bendraklasiai kurie su jais. Ir niekas nieko nesako. :) Straipsnis PUIKUSS!

Dommy. ;*;*;* rašė...

Aušrine! Puikus straipsnis :)

Anonimiškas rašė...

Labai patiko :) Man tai reikia nešiot plokšteles, bet su jom labai sunku valgyt, tai tik naktimis nešioju :)

Emi.;* rašė...

Man irgi dės kabes. ;{
Mano dantys yra išties žiaurūs.
Vieną dantį turiu dėl kurio net nesišypsau.Jis iltinis ir išauges virš visų dantų.Kraupūs mano dantys. ;{{{

Gintarė rašė...

Nu gal aš keista, bet man kabes gražu lbai yra, ir aš jų pati norėčiau, bet gaila, kad mano dantys ir taip jau tiesūs :D

cyplionok rašė...

Tai tau pasisekė :DDD
Man ir reikia kabių, mano višutiniai dantys nelygus...Bet kaina tai omg :DDDD Bet grožis reikalauja pinygų ir aukų :DDD

Sandruxx rašė...

Šiaip tai jau ne ,,Breketai'', o briketai:) Patiko!!!!

Aušrinė ♥ rašė...

Emi.;*- Nenusimink! Man neseniai (prieš kelias val.) juos nuėmė ir atrodau nusotabiai!! Irgi turėjau iltinuką dėl kurio net nenorėjau fotografuotis. TIESIOG PASIRYŽK TAM ŽINGSNIUI IR GALVOK KOKIE GRAŽŪS DANTYS BUS! Ir ko čia nusiminti? Džiaukis!!!

Anonimiškas rašė...

Teisingai Aušrinė sako :D

|| Brenda rašė...

Geras straipsnis :)

Aigustė rašė...

Na,Aušrine,ir kaip dabar dantukai atrodo? :)

Vilija. (www.stardollinspiredbyyou.blogspot.com) rašė...

Pritariu Gintarei, man breketai irgi žiauriai gražus dalykas, žmonės su jais atrodydavo tokie mieli... :D gaila, kad ir mano dantys tiesūs, nesupykčiau už breketus... :D

Dabartistė rašė...

Nors mano dantys tikrai gražūs, bet kažkaip pasislinkę į priekį.. Tai reikia briketų, bet negali jų dėti nes per minkšti dantys. . O ir gerai, man jų nereikia, nors man jie gražūs visai ir tikrai nieko neturiu preiš žmones kurie juos nešioja.

Anonimiškas rašė...

man ir des del iltinio danties. Bijau, nes turiu auskara liezuvi, tai gali liept isiimt...

Anonimiškas rašė...

Man tai nereikes nes dantys kaip sake dantiste "Tiesiog tobuli" xD

Anonimiškas rašė...

o man straipsnos pasirode nuboduokas. nepyk, tai mano nuomone :)

Aušrinė ♥ rašė...

Aiguste- puikiai :D Tik dar dės plokštelę, kad įsitikintų ar viskas tikrai gerai :)

Anonimiškas rašė...

visi nesioja breketus

Zujka1999 rašė...

As nenesioju ir nenesiosiu

Gabie85 rašė...

Man katik nuėmė (aną savaitę). Ir išnešiojau tik 1 metus ir kelis mėnesius. Labai fainai. Na bet padėjau kažkur vos ne 5000, tai ne pigus malonumas.

Greta* rašė...

Kiekvienam žmogui kitoks gydimas, pavyzdžiui mano gydimas bus 2metus ir bendra kaina 10 000Lt maždaug tiek, su viskuo per 2 metus. ;D

Anonimiškas rašė...

Labai patiko šis straipsnis ! Tikrai nuteikė gera nuomone apie breketus. :)

Anonimiškas rašė...

Aš taip pat nešioju breketus. Dabar tik ant apatinių, vasarą dės ir viršuj. Man tai vienas žandikalis 1500Lt kainavo, dar viršuj dės, tai 3000LT. Iš viso su visais patempimais, nujėmimais ir t.t. išeis apie 5000LT. Negalvokit , kad taip lengva su jais.. valgyt normaliai nebegalima, valyt ilgai, skalaut burną po pavalgymo... Bet koks po to bus rezultatas. Straipsnis labai gražus ;)

Unknown rašė...

Aš sužinojau, kad yra keramikiniai breketai dantų tiesinimui, kurie nėra labai matomi. Tokius ir pasirinkau ir nejaučiau jokio diskomforto. Jau greitai mano dantukai bus tiesūs ir gražūs.

Martina rašė...

Dabar viskas patobulėja po to karto, kai rašei įrašą. Nežinau tiksliai ar vaikams deda invisalign, tačiau jie yra geriausias būdas ištiesinti dantis. Žinoma brangu.. ;S Bet man pvz.: breketai man yra gražu ;)

emma watson rašė...

The Canon printer will show Canon mp495 Printer Error 5200 due to a low level of ink. Not only is this error common, but it can also be caused by a variety of factors. You are unable to print any documents due to the Canon printer error 5200. Before moving on to the next level, you should understand the causes of Canon printer error 5200. The most common cause of this mistake is a lack of ink. The software works inside your printer, combining all of the remaining ink and turning it black. This is what causes the ink cartridges to be empty or nearly empty. In one of our previous Canon Printer Guides, we showed you how to fix a Canon Printer Error 5200

Yakshita rašė...

Thank you for posting such a great article! It contains wonderful and helpful posts. Keep up the good work

TSB Online.Kerala.gov.in Login - TSB Online, Treasury Saving Bank, New User Registration

saysloo rašė...

replica bags buy online p98 m2m81q6t88 replica bags from china g40 s6r79e3m92 bags replica ysl r40 f1d25t1d60