2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Kalėdos


Kalėdos... Kokia tai nuostabi šventė, kiekvienas jo su nekantrumu laukia. Viena dalis žmonių ruošia dovanas, klausosi šventinių dainų, tačiau kita dalis nežino kaip joms pasiruošti. Papasakosiu apie šį stebuklą.

Kalėdinė dvasia

Kalėdinė dvasia, tai pats nuostabiausias jausmas. Bet... Kas tai? Žinai tą jausmą, kai esi labai laimingas, kai žinai, kad padarei kažką gero, kažkam padėjai? Tai ir yra Kalėdinė dvasia, tačiau, turbūt pasakysi, kad ir taip galima padėti žmogui, įprasta dieną. Bet, šie dalykai skiriasi tuo, kad... Juk kiekvienas iš mūsų nori per šią šventę gauti artimųjų šilumos, daug dovanų, palinkėjimų, tačiau kai kurie vaikai to negauna, kai kurie vaikai liūdnai žvelgia pro langą, laukdami kažkokio stebuklo. Tie vaikai gali būti iš veikų globos namų, internato. O juk mes jiems galime padėti, padovanoti nors ir mažą dovanėlę. Dabar yra labai daug akcijų, per kurias galime paaukoti vaikams pinigų, surinkti pinigus dovanoms, kai kurios akcijos kainuoja, o kitos ne cento iš jūsų neatims. Pilna blogų, kuriuose gali paspausti vos vieną mygtuką, kad prisidėtum prie pinigų rinkimų vienišiems, nieko neturintiems vaikams, juk vienas paspaudimas, gali viską pakeisti, galbūt vaikas supras, kad kažkoks žmogus apie jį pagalvojo ir džiaugsis tuo žaisliuku. Štai ką reiškia pajusti Kalėdinę dvasią, tu pajusi, kad padarei kažką gero.

Dovanos

Kalėdos jau ne už kalnu, tad laikas pagalvoti ir apie dovanas, turime daug brangių mums žmonių, tėvai, seneliai, sesės, broliai, draugai, klasiokai... Kiekvienam reikia kažką padovanoti, nors ir mažą, niekuo neišsiskiriančią dovaną, tačiau pinigai kiekvieno žmogaus problema, juk negalime visiems nupirkti dovanų. Tad reikia išsisukti kažkaip kitaip, pavyzdžiui, pasidaryti dovanas patiems, tai turi būti gražus, originalus darbas, tokiu džiaugsis kiekvienas. Ko jums reikia? Tik didelio noro, daugiau nieko, internetas pilnas įvairių pasiūlymų, kaip pasidaryti nuostabių dalykėlių. Apie dovanas turbūt parašysiu dar vieną papildomą straipsnį, kuriame apie dovanas papasakosiu plačiau.

Papuošimai

Namas, vieta, kurioje praleidžiame daugiausia laiko. Čia mes švęsime šią nuostabią šventę, tad turime kuo gražiau jį papuošti, dabar yra įvairių puošmenų, vainikėliai, lemputės. Taip, tai žavu, tačiau, argi ne miela, kai ką nors padarai pats? Nesakau, kad reikia viską išpuošti savo rankdarbiais, ne, to būtų per daug, tačiau viena, dvi detalės viską pagyvins, o tu taip nemanai?





Editos žodis: viska rašiau pati, tad nekopijuokite. Laukiu jūsų komentarų, nes kitaip mano pastangos nueis perniek. Kaip mano pirmas straipsnis?

Edita

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Įdomu, bei puikus straipsnis! :)

Edita rašė...

Ačiū labai ;)

Gerda. :) rašė...

Man straipsnis labai patiko.
Pvz: aš pati iš eglišakių pasidarau mažą eglutę ir papuošiu savo kuryba... Bet aišku turim ir normalę eglę. ;DD