2011 m. gegužės 27 d., penktadienis

Greitas maistas - greitos ligos

Sveikučiai. Ką tik grįžau iš mokyklos. Atrodo anksti, bet man šiandien buvo tik keturios pamokos ir dar tokios baisios matematika, matematika, lietuvių, lietuvių. Bet jau savaitgalis ant nosies ir nuotaika gera. Tik aišku šiek tiek su jauduliu, nes ryt koncertas, bet nieko ištversiu...
Na, o dabar apie tema apie kurią norėjau jums papasakoti. Ji gana reikalinga šiuolaikiniam jaunimui. Aišku aš nesiginu ir aš kartais prasižengiu.

Rytas. Taip sunku praplėšti akis, kad iš lovos išsiriti paskutinę minutę. Apie pusryčius nėra nė kalbos, dumi į mokyklą. (Ar gi tai jums nepažįstamas jausmas?) Artėjant vidudieniui, pilvas dunda būgnais, akyse net tamsu darosi iš alkio. Užšokusi į kokią parduotuvėlę ar užeigą, nusiperki mėsainį, sūrainį, ar dar kokį greitą maistą. O kartais čiumpi kokį bulvių traškučių maišelį ir gerai. Skanu ir greita.
Na ar niekas dar nepažinote šios situacijos? Taip maitinasi daugelis skubančių žmonių. Tokie žmonės dažnai skundžiasi skrandžio skausmais, net antsvoriu. Viena mergina man sakė : "Taip nedaug valgau, per dieną tik vieną mėsainį, o į savo sijonuką ne be įlendu..."
Taip yra todėl, kad nuolatos valgant tokį nesveiką maistą padidėja riebalingumas, nes greitas maistas yra labai riebus. Valgant tokį maistą organizmui trūksta vitaminų, mineralų ir t.t.
Vienas mėsainis turi tiek pat kalorijų kiek pietų porcija: vištienos krūtinėlė su kruopų koše ir lėkštė salotų. Ir tai yra daug sveikiau nei mėsainis.
Na, o dabar šiek tiek gerų dalykų apie greitą maistą...
Greitas maistas nėra blogai, jei jį valgai tik kartą per savaitę ar rečiau. Beje, ne visas greitasis maistas yra toks bevertis ar nenaudingas. Štai greitai išverdamos košės (jų irgi būna pakeliuose) - ir sveika, ir gardu.















Tikiuosi, kad jums pravers ši informacija... Ir nesakysite, kad iš kažkur nurašiau aš tik rėmiausi tikrais faktais... :)

vipstarvip <3

7 komentarai:

Rugilė :Dp* rašė...

Nenaudoju greito maisto nebent kokia pica arba i metus koius 5 kebabus ;p

Anonimiškas rašė...

Aš nevalgau mėsainių. Žinot dėl ko paliekam storos? Nes ten yra labai daug enreginės vertės. O kaip žinot kiek maždaug suvalgom, tiek ir turim išnaudot. Pvz: bėgiojant, plaukiant ir t.t.

Elzytėė.♥ rašė...

lankysiu gal plaukima, gai būt greit suplonėsiu, nes mažai ir taip valgau.:D

Vemianti! ;DDD rašė...

O aš tai net vieną kart apsivėmiau nuo jų! Aišku dar ir colos atsigėriau tai išvis! Daugiau niekada!

Anonimiškas rašė...

:D manes jie neveikia as nors ir labai noredama nesustoreju :( kitaip sakant greita medziagu apykaita :D o visa jauciu energetine verte eina pas mane i ugi :D greit klasiokes praaugsiu :DDDD

lauruncikas14 rašė...

Aš lankau baseiną ir gimnastiką, tai manau,kad galiu valgyti tokį maistą (bet labai retai), tai nelabai ir storėčiau nuo jo :D

Anonimiškas rašė...

Aš lankau krepšinį, tai greit numečiau, o į magdą stengiuosi nebeeit, nes tiek prisiskaičiau, kad net žiūrėt į juos nebegaliu :D Būna, kad picą suvalgau, bet ir tai mažą.