2011 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Balti lyg deimantai.

Sveiki,
šiandien ryte kai valiausi dantukus, pagalvojau, kad norėčiau baltų kaip reklamose. Kai ėjom į mokyklą su drauge pradėjom kalbėt apie dantų balinimą (jos teta kažką daro su dantims) , o vėliau apie tai paskaičiau internete, noriu pasidalinti informacija ir su jumis.


Kokios pastos balina dantis? - visi žino, kad soda - balina dantis, jeigu pastos sudėtyje yra sodos, reiškia pasta balina dantis. Jeigu ilgai naudosime tokią pastą, nusitrins emalis, bet to niekas nenori, ar ne? Bet vieną kartą galima naudoti tokią pastą arba suregint šepetėlį ir paberti sodos.


Kaip sustiprinti dantukus? - jeigu tavo dantys pradeda kritinėt, ruduoti, reiškiąs trūksta kalcio (taip dažnai būna nėščioms moterims) , jeigu trūksta kalcio reiškiąs, riekia vartoti vitaminus, pieninius produktus.


Noriu balintis dantis pas dantų gydytoją - pagalvok ar verta... Kai buvau Italijoje pussesere pasakojo, jeigu nori balintis dantis, tai pas dantų gydytoją tu dažnas svečias, nes reikia pirma nubalinti visus dantis, vėliau visas plombas, rezultatas matosi, bet po kelių dienų dantys vėl bus tokie patys, o pinigų išmesti reikia nemažai.....


Būdai kuriuos DRAUDŽIAMA vartoti balinimui - soda yra dar nestipri, palyginus su citrinos rūgštimi, o ten jau taip nugraužia emalį, arba marinatas (nuo agurkų marinuotų tarkim) , ir kaip minėjau - balintis dantis kasdien yra labai blogai, po to dantys bus geltoni, geltoni.


Kodėl dantys geltonuoja? - nes po kažkiek laiko nusivalo emalis, tai natūralu, dar būna, kad žmonės dažnai geria kavą (dažniausiai nuo juodos) ir dantys geltonėja, taip pat nuo rūkymo. Patariu dažnai nesivalyti dantų (užtenka vakare ir ryte) nes dantų pastą vis tiek graužia emalį.

Sužinoję tiek ar norite balinti dantis?

Aš : ne, nes po balimų dantys dar labiau geltonuoja.

Atsakyk ir tu parašęs savo nick'ą ir nuomonę, tavo nuomonę įkelsiu čia!


Elžbieta.
Informacija iš : patirties, žmonių komentarų (grožio namų forumo)
Nuotraukos : google.lt



5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Man gerai tokie dantis kokius aš turiu. Gal ir norėčiau baltesnių, bet ar apsimoka daryt juos su tom visom rūgštim? Arba soda? Juk tai tikrai mano manimu nesveika nei dantims, nei burnai...

Gabie85 rašė...

Kas čia per nesąmonė?
"po balimų dantys dar labiau geltonuoja".
Jei išsibalini dantis, pvz., su kapom, maždaug po metų laiko baltumas aišku, kad truputį išblėsta, bet tikrai nuo vieno karto nieko negeltonuoja dar labiau.

cyplionok rašė...

naudoju gerą "VELYM" pastą, ji balina dantis.Pirkau vaistinėje ir rezultatas neblogas :)

Elzytėė.♥ rašė...

Gabie* - turėjau omenyje, kad po kažkiek laiko jie dar labiau geltonuoja, aišku viskas priklauso nuo balinimo.

dantu rentgenas siauliuose rašė...

Gerai atlikto balinimo poveikis taip pat kažkada išblėsta, nesilaikant reikalavimų negerti kavos, juodos arbatos, nerūkyti ir t.t. Nieko nėra amžino, bet, kad labiau geltonuotų po to, tai nepasakyčiau, tiesiog grįžta natūrali spalva gelsva ir išsigąstame.