2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Užkrečiama mada mokykloje




Labas vakaras.  
Kaip antradienis? Tikiuosi,kad jis per daug jūsų nenuvargino,nes visgi rytoj trečiadienis,o kai atgyvensime trečiadienį,greitai sulauksime ir savaitgalio. To mes manau ir labiausiai laukiame,taip? O dabar pasistengsiu neužsiminti temomis kurios dabar nereikalingos ir kalbėsiu,tiksliau rašysiu tai dėl ko rašau. 
*NE Į TEMĄ*! AKTUALU

Iki pačio straipsnio dar teks palaukti. Pirmiausia teks atgyventi tai ką dabar jums parašiau. :) Dabar tiesą sakant.. Kaip čia pasakius. Hm. Esu neviltyje. Nebežinau kaip jus sudominti. Sutinku,tai ką vakar parašiau apie stardoll'o idėją šlamštas,žinau,kad galėjau geriau,žinau,kad tai galėjau pateikti kitaip,bet tiesiog prisipažinsiu ir pasakysiu atvirai. Rašiau tam,kad parašyt. Iš pareigos,nors vakar jokio noro kaip ir šiandien rašyti to straipsnio nebuvo noro. Dabar taipogi atleiskite už šį pranešimą kuriuo įeisiu į straipsnį,bet visgi. Taip pat nebeatrandu straipsnio,po kuriuo būtų daug komentarų (neskaitant Vilijos straipsnių).. Liūdna,kad jų beveik nėra. Nagi,žmonės! Jūs savo noru prisijungėt prie akcijos,padėt gk atgimti.. O dabar? Jūs nekomentuojat,mes nerašom,nes to daryti mūsų niekas neskatina. Aišku,aš kaip ir minėjau rašau iš pareigos. Jeigu galėčiau nerašyčiau nieko. Visgi iš tų populiaresnių blog'ų kuriuos šiandien aplankiau.. Vis dar veikiančio blog'o išskyrus mūsų neradau. Nemanau,kad jūs norite neturėti apie ką paskaityti ir negi norite,kad tektų iš tos nevilties viską mesti? Nagi,come on! :) O dabar išdidžiai lenkiu prie to straipsnio. :) 


UŽKREČIAMA MADA MOKYKLOJE
Spėju dauguma merginų savo mokykloje vis pastebi tai,kas yra "užkrečiama" tiek draugų rate,tiek tarp bendraklasių ar šiaip nepažįstamų mokyklos "gyventojų" kurie tarp kitko esate tiek jūs,tiek aš. Šiame straipsnyje planuoju lyg ir parašyti kokia toji užkrečiama "mada" yra mokykloje. Žinoma,žodį mada nereikėtų suprasti tiesiogine prasme. Tikrai ne! Tiesiog tai apie tai,kad mes pagalvojame- "Kaip ji gražiai atrodo su ta palaidine! ir aš noriu!". Ir štai po kelių dienų jūs ateinate į mokyklą su panašia palaidine kaip ir kita dalis merginų. Ir jaučiatės prastai tiesa? Manau prisimenate Vilijos straipsnį apie batus. Galbūt čia minčių bus panašių ar idėja su platforminiais batais,bet šiaip viską rašiau ir galvojau toliau pati. Tai nebus to straipsnio kopija,bet tai bus lyg integruotas straipsnis su Vilijos. Na,žodžiu perskaitę suprasite! :D Vilija,tikiuosi nesupyksi,nes dabar tu mano minčių am.. Vandenynas tarkim! :D 

Kokia palaidinė! 


Manau daugumai taip buvo (tą patį patyriau ir aš),kad vos atėjus į mokyklą,į klasę su
nuostabaus,nepakartojamo grožio,ar tiesiog paprasta,bet puikia palaidine,po kelių dienų su panašia ar net tokia pačia išvystate savo draugę! O gal vėliau net teks išvysti daugiau negu vieną asmenį su kuo nors panašiu į tai.? Manau ši nuotrauka kuri yra šone puikiai atitinka mano mintį. Na ir galiausiai jeigu kažką panašaus nešioja daug arba bent dalis mergaičių paįvairink  palaidinę! Padaryk,pakeisk,atnaujink ją kitaip,kad ji būtų kitokia ir,kad jokia mergina neturėtų tokios! Visgi ne visada verta atsikratyti ir liūdėti bei sau sakyti,kam aš ją pirkau,juk žinojau,kad atsiras tokių kurie nepaisant to įsigys panašaus! Niekada nenuleisk rankų ir įrodysi,kad visgi dėka tavęs mokykloje ši "mada" atsirado. 



Naujas telefonas- koks „cool“! Man irgi reikia tokio!!

Tik nusipirk naują telefoną,o jeigu jis jau vienas iš tų geresnių kaip Apple (iPhone),ar iš kokių Samsung Galaxy (tas pats naujausias) ir iš karto po visą klasę pasklis,- "O jis/ji turi naują telefoną! Koks jis kietas! Aš irgi tokio norėčiau". Ir nenustebkite,jeigu kas nors iš pavydo pradės linkėti blogo- kad jis sugestų,nukristų ar panašiai. Dažniausiai kai to linki niekada taip nebūna :D Ir galiausiai,išprašę tėvų naujo telefono jie atkeliauja į mokyklą su dar "krūtesniu",kad pasirodyt koks aš kietas ir panašiai. bet dėl to normalūs žmonės neima į galvą. Visgi,daiktą perkame sau,o ne pašaliniams. Sutinkate? Visgi dabar užėjo mada turėti tai ką turi bendraklasis arba šiaip draugas,tiksliau į jį susilygiuoti.. Bet ar verta? Kartais prieš tai darant vertėtų pagalvoti,visgi ne nuo to pasikeis kas nors. Galbūt jus labiau vertins klasėje,kad,"O,kokia ji turtinga!". Ne. Netame esmė. O jeigu dėl paprasčiausio žinomų gamintojų išmaniojo telefono atsiras noras susidraugauti su jumis ir jeigu žmogus apie tai žino,dažniausiai visada taip būna- tai iš išskaičiavimo,tad nepakliūkite ant suktybių! Kartais prieš pasirodant ką turite naujo- apmąstykite. Draugai lieka draugais,manau geriau pirmiau parodyti jiems,o kas norės tie sužinos ir pasakys- koks fainas prietaisas,bet jūsų kopijuoti tikrai nepradės. Visgi dažniausiai,jei esate žinomi mokykloje,- yra idėjų kurios gimsta dėka jūsų. Tas pats ir klasėje! Galbūt jūs visų naujovių pradininkas?

Koks jos stilius!!

Dažnai vyksta apkalbos dėl daugumos panelių stiliaus. Žinoma kiekvienos merginos arba bent jau pusės stilius yra kitoks negu visų. Jeigu apsirengi taip kaip niekada dar nebuvai mokykloje ir tai atrodo kiek nesveikai,bet gražiai ir stilingai- apkalbos kils tikrai! Bet ar verta jų bijoti? Ne! Pateiksiu šiokį tokį pavyzdį.  Visgi yra klasėje pas mane viena klasiokė kurios nemėgstu. Ji mėgsta mane aptarinėti,kokia aš esu,bet dažnai ji stengiasi apsirengti kažką panašaus į mano aprangas,sukurti panašų įvaizdį į mano. Nesakau,kad esu stilinga ar panašiai,rengiuosi kaip man patogu,bet jai tai patinka ir ji dėvi kažką panašaus į tai. Todėl jeigu tau kada nors patiko kieno nors įvaizdis- nesistenk jo kopijuoti ar atkartoti. Susikurk savo,-paprastą,mielą ir svarbiausia sau patogų stilių,kuris svarbiausia,kad unikalus bus būtent tau! Ir nekreipk dėmesio jeigu tave apkalbės. Kaip sakoma protingi žmonės nieko nesakys. :) O jeigu atsiras tokių kurie užpavydės tavo stiliaus, nepradėk pykti,- manau atvirkščiai. Turėtum būti pakylėta,kad atsirado tokių kuriems tai patinka ir kurie nori būti panašūs į tave! Manau,kad kiekviena jaustųsi kiek pakylėta ir patenkinta būtent dėl to! Tad ne visada pykčiai yra geriausia išeitis. Visgi,šio stiliaus pradininkė esi tu! O tai ir svarbiausia.


EI! JOS BATAI TOKIE KAIP MANO!!
Kai dauguma pasaulio merginų arba net beveik visos ruošiasi ir įsigyja naujus žieminius batus, turbūt visiškai nenutuokia,kad galbūt po kelių savaitę tokio tipo ar net tokius pačius batus turės pusė mokyklos merginų. Taip jūs atspėjote,galbūt ši straipsnio dalis primins jums Vilijos straipsnį. Apie tai minėjau jau pirmai. Na ir kai artėja šaltasis sezonas,ne visi ruošiasi važiuoti kur nors toliau ir perka tai kas yra jų mieste arba visai ne per toli nuo jų namų. Ir štai vos įžengusios į klasę su savo naujaisiais,gražiais ir jūsų manymu originaliais batais jau pamatote,kad tokius pačius turi kelios bendraklasės! “O ne! Parazitės, ir jos tokius pačius nusipirko!“. Vyk šias mintis iš savo galvos! Tu savo batus gali padaryti kitokius. Internete galima rasti įvairių batų dekoravimo būdų kuriuos pritaikius tavo batai atrodys puikiai ir išsiskirs iš tų keleto! Niekada nenuleisk rankų  ir viskas bus tavo pusėj!

Na ir štai pasiskolinau Vilijos idėja dėl apklausimo apie tai kas susiję su šiuo straipsniu žmogeliukų. Nesupyk! Manau daugumai tai įdomu,tad metas prie atsakymų. Paklausiau vos kelių,kadangi online nelabai daug kas tebuvo prisijungę. O kaip skambėjo klausimas?

Ką manote apie išskirtinį stilių/įvaizdį, tai,kas brangu ir pritraukia dėmesio (brangūs telefonai ir visi kiti prietaisai) ir apie tai ką turi pusė mokyklos panelių tą patį.

Viktorija (13m.)
Išskirtinis stilius... Hmm,na visi norime išsiskirti kokia nors detale,visi norime pasirodyti,bet vieni persistengia,o kiti tikrai suderina.Manau nereikia išsiskirti iš minios taip,kad ten atsiprašant tragedija...Bet ir nereikia rengtis visiems lygiai taip pat.Visi esame skirtingi,vieni užsidedame daug aksesuarų,o kiti prisiderina kokią rankinę prie bet kokios aprangos.Bet manau nereikia  bijoti išsiskirti. Brangūs telefonai..Manau jų nereikia..Na mano telefonas nebuvo pigus,bet dabar jo kaina krito... Šiaip užtenka paprastos nokios (kai manasis buvo sugedęs ir pasiėmiau tėčio paprastą nokia man buvo rojus:D Sakiau,kad noriu tokio telefono:D). Manau brangių telefonų neapsimoka pirkti. OMG dabar visa mokykla eina su platformom arba ugg'ais.Ugg'ai man nepatinka,o platformos taip pat. Man juokinga žiūrint,kad kas antras vaikšto su tais pačiais batais arba džinsais.  Man kažkaip neoriginalu...Man žymiai geriau turėt savo stilių,mėgstamus rūbus,nei žiūrėt ką kitas apsirengęs ir galvot- norių šitų batų,kaip va jos... Bet mažuose miestuose taip yra...Vieną "partiją" batų atveža į turgų ar prekyvietę ir visi bėga pirkti...

Kamilė (14m.)


Brangūs telefonai - nematau čia nieko blogo. Pavyzdžiui kiti kai pamato, kad turi jau tokį "krūtą" telefoną su visais "navarotais" iš sykio, lyg pradeda "stumt" : Oj ką čia jis neturi kur kišti pinigų, jau geriau būtų nusipirkęs ką nors naudingesnio. Mano nuomone, brangūs telefonai ne visiems prieinami, bet kas turi pinigų ir juos nusiperka, tai tada ir saugoja, bei ilgą laiką turi jį. Pati turiu jutiminį telefoną ir jaučiuosi su juo "krūta", nes Lietuvoje tokių kaip mano prekyboje nelabai rasi. O apie tai ką turi pusę mokyklos... Daaah, tos pačios jau įgrysusios platformos.. Kur tik pasisuki - platforma.. Išgirsti vos girdimą kaukšėjimą, manai, gal kokie nematyti batai - damn, kur tau tos pačios platformos. Na, man jos yra gražu, bet pati aš jų neperku. Dauguma sako, kad jos ir patogios - tikiu. Ties platformomis bagiasi visų merginų originalumas, nes sunku jau rasti tokias išskirtines platformas, vis gi mokykloje mano daug mokinių ir merginų ypač kurios nešioja platformas, tai...  Na, aš ką įvertinu - tai UGGUS. Va čia tai batai, bepadžiai, patogūs, šilti ir praktiški. Ačiū Dievui, jog mano mokykloje mažuma turi uggus, tik keletas žmonių... Tarp jų ir aš!! Wūūhū.

Elžbieta (13m.)
išskirtinis stilius? šaunu, atrodo tai originaliai.:>> o tie brangūs daiktai.. jie juk ne tavo, jie pirkti tėvų.. Ar tau gėda pasakyt būtų, kad tėvai ilgai taupe tau ant tų daiktų? Juk tai tik daiktai, jie nepakeis šeimos.. O tie banalūs rūbai.. Argi neužknisa, kad kita pana su tokiais pat žieminiais batais? Argi smagu žiūrėti kokia tu eilinė?..

Radvilė(13m.)
na mano manymu brangūs telefonai čia tik smulkmena, norėdami pasirodyti brangiais telefonais žmonės yra tiesa sakant kvailiai. Nes ne brangiuose daiktuose esmė. O apie šnekant apie tai ką turi pusė mokyklos bent man nėra malonu ir gražu. Jei nusiperku kokią palaidinę ir atėjus kitą dieną randu pusę mokyklos su tokia pačia palaidine galėčiau išprotėt, nes manau nėra malonu vaikščiot su tais pačiais rūbais kaip kiti, norisi turėt savą stilių :)

Būtent tokie atsakymai ir nuomonės yra į šį klausimą. Atsakymai galiu pasakyti,kad įdomūs,verčiantys susimąstyti ir pagalvoti. Aš džiaugiuosi,kad šie asmenys kurie atsakė į šį klausimą atsakė kai kurie plačiai,kurie savuose rėmuose (kaip sakant). Na ir galiausiai tuo užbaigsiu straipsnį. Jis yra/buvo pakankamai ilgas,tad tie kurie skaitė,tikiuosi patiko. Taipogi dirbau vakar ir šiandien,iš širdies,tad norėčiau ir būtų malonu sulaukti jūsų nuomonių. :)*
Tad kol kas tiek,
einu išsiplaut galvą, tada paskaityt nes ketvirtadienį užklasinis ir jei liks laiko įmest straipsnelį.
Forever yours,
Monika.:*

13 komentarų:

Avenged Sevenfold fan Airidex rašė...

Kruopščiai sudėliotas ir parašytas straipsnis, patiko.

Rei Rei. rašė...

Aha, super straipsnis!
Man tai labai daug kartų buvo, kad ateinu su nauja, labai gražia palaidine. Klasiokės klausia kur pirkau, bla bla. Pasakiau. Po savaitės vos ne pusė klasiokių su tookia pačia. Tą palaidinę numečiau į spinta ir atrodo niekad nebe užsidėjau :D

Laurencijaa rašė...

Labai fainas straipsnis..
Negaleciau jo pritaikyt sau- nes
uniformas nesiojam :)

Avenged Sevenfold fan Airidex rašė...

Laurencija - pas mus irgi uniformos, bet į savaitę 1-2 kartus ateinu be jos. Tai kai ateini su kokiu gražiu megztuku ar taip palaidine, visos klausia kur pirkai, kur pirkai.. Aš tiesiog pasakau, ai seniai spintoj jau gulėjo šis aprėdalas, tai šiandien sumaniau apsirengt. {Kad tik nenusipirktų tokio pačio, ar panašaus}

BiškiGabrielė rašė...

Geras straipsnis. Thumbs up!
O siaip tai as manau kad reikia išsiskirtii savo charakteriu, įgūdžiais, talentais. O dėl drabužių, nėra nieko žiauriau, kai panelės nusiperka Gucci ar chanel vien dėl prekinio zenklo. Dauguma mano stilingiausių pažįstamų apsipirkinėja Humanose, ir išlaužia nerealų vintage stiliuka. Gerbiu tokius, kurie iš nieko sukuria labai daug!

Vikiūks*) rašė...

Mano mokykloj tokių dalykų niekados nevyksta. Nemačiau nė vieno žmogaus, kuris turėtų vienodą drabužį.

V i l i j a . @@ rašė...

Patiko! Viskas išsamu, neperkrauta.

Na, pas mus mokykloje tikrai pasitaiko tokių dalykų ir aš manau, kad jų daugiau ar mažiau turėtų būti. Man ypač nemalonu, jei atsiranda žmonių, kurie kopijuoja mane - gaila, turiu tokią draugę, kuri kopijuoja labiau gal ne rūbus, bet charakterį, elgesį, darbus ir t.t. Nemalonus, tragiškai nemalonus jausmas. Nors iš kitos pusės jei tave kopijuoja, reiškia esi kažkam pavyzdys ir patikai. :)

Gabie85 rašė...

Man buvo, kad tą patį daiktą nusipirktų, bet ką žinau,juk tokių atvejų vienetai.

Unknown rašė...

Patiko straipsnis :) Ir pritariu Vilijai ;) Pas mane klasėje yra merginų kurios stengiasi kopijuoti kitas... O svarbiausia tai, kad kopijuodamos kitas, bando priartėt prie kitos draugės :D

Rūta. rašė...

geras straipsnis:}

Pati visada bandau atrodyti originaliai,nemėgstu kai žmonės kopijuoja.

Gabryt. rašė...

čia tas pats kaip su vėrimu.Aš klasėj pradėjau,tai ir kitoms klasiokėms užsireikė... :D

Misteris J. rašė...

Pas mane irgi yra tokios klasiokės. Nusiperki nauja palaidine ar dar ką nors,- kita diena jau kita klasiokė būna su tokia pačia arba panašia ir nešioti nesinori, nes pagalvos "o žiūrėk, nukopino palaidinę". :3

Elžbieta. rašė...

YKTNX, MAN DVYLIKA.:DD antra Santa sako, kad man 13 :D
patikooo. o mūsų mokykla kadangi nemažai turi mokynių, tai dažnai būna kiekviena taip pat.