2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Tikėti ar ne tikėti?


Sveiki,
besitvarkydama stalčius užtikau seną 'Justės' žurnalą. Joje radau gerą straipsnį- tikėti ar ne tikėti? Na kviečiu jus paskaityti ko tikėti, o ko gi ne. (:

Bermudų trikampis

  Vedinamas Bermudų (velnio) trikampis plyti netoli JAV pietrytinės pakrantės. Šis regionas, apimantis Bermudų salas, Pietų Florida ir Bahamų salas, daugelį metų ne tik domina, bet ir baugina keliautojus  bei mokslininkus.
  Bermudų trikampiu regionas pavadintas 1945 metais, kai per įprastą treniruočių skrydį be pėdsakų kartu su įgula dingo šeši jūrų laivyno lėktuvai. 1962 m. gegužę paslaptingai dingo didžiausias JAV karinių pajėgų lėktuvas "C-133" su 25 tonas sveriančiu kroviniu, o po pusantrų metų lygiai toje pačioje vietoje prapuolė antrasis "C-133". Po Antrojo pasaulinio karo be pėdsakų dingo per 100 lėktuvų ir laivų su maždaug tūkstančiu žmonių. Keista, tačiau daugelis lėktuvų dingdavo iki pat dingimo momento esant normaliam ryšiui su baze ir oro uostu. Tiesa, kai kurie dar spėdavo pranešti , jog prietaisai nustojo veikti, kad dangus darosi geltonas ir ūkanotas, o vandenynas, kuris ką tik buvo ramus, atrodo kaip pragaro ugnis.
  Mokslininkai tokį dingimą be pėdsakų aiškina tuo, kad Bermuduose susipina labai daug įvairių stichijų. Pirmiausia Bermudų trikampį veikia Golfo srovė. Ji labai greita, todėl žaibiškai paslepia nelaimės pėdsakus. Taip pat šiame regione vyrauja sunkiai nuspėjami orai- dažnos staigios perkūnijos, viesulai. Vandenyno dugnas pilnas seklumų ir gilių kanjonų. Bahamų pakrantė nusėta vadinamųjų 'mėlynųjų skylių'. Kai kurių skylių viduje pastebimos pavojingos stiprios srovės. Prasidėjus potvyniams ir atoslūgiams, urvuose susidaro piltuvo efektas su stipriais sūkuriais, kurie gali įtraukti nedidelį laivą.
  Pavojų kelia ir seišos- stovinčios bangos. Jos yra tokios stiprios, kad viena banga gali sudaužyti nemažą laivą. Bermudų rajone taip pat dažnos ir vadinamosios magnetinės audros. Dėl jų lėktuvus ima stipriai kratyti, kol galiausiai jie neria į vandenį.
  Egzistuoja ir keletas logiškai sunkiai paaiškinamų teorijų pie Bermudų trikampį.



  1. Mūsų planetoje kas 72 laipsnius yra išsidėsčiusi kokia nors anomalija. Bermuduose susikuria šaltos ir šiltos jūsų srovės, kurios sukuria megnetinius sūkurius, todėl laivai ir lėktuvai staiga perkeliami į kitą erdvę ir laiką.
  2. Jūros dugne gyvena protingos ir labai piktos būtybės. Jūroje jos sukūrė savo civilizaciją, todėl laisvalaikiu Bermuduose grobinėja laivus. :)
  3. Teigiama, kad į Bermudus užklysta NSO (neatpažinti skraidantys objektai). Jie mokslinio susidomėjimo tikslais grobia žmones bei techniką, norėdami nustatyti mūsų technologijų lygį. Kalbama ir taip, kas NSO ne atskrenda, o įsiveržia į mūsų erdvę, pasiima mus ir vėl išeina. Įsiverždami jie sukelia magnetinius sūkurius. Štai kodėl laivai ir lėktuvai paslaptingai dingsta.
    Na mano nuomonė apie Bermudų trikampį yra teigiama, nelabai tikiu tokiais aiškinimaia kaip šie trys, bet mano manymu vis tiek kažkas mistiško toje vietoje tikrai yra.
     O kaip atrodo jums? :)

    Nibru planeta

      1983 metais NASA aptiko naują Saulės planetą Nibiru. Laikui bėgant buvo pastebėta, kad ji juda kitaip, nei nei kitos Saulės sistemos planetos- ne apie saulę, o Žemės link. NASA grupei tai sukėlė didžiulę nuostabą. Nibiru planetą imta nuodugniai tyrinėti. Paaiškėjo, jei Nibiru praskrietų labai arti Žemės, mūsų planeta tiesiog sustotum 3 dienomis. Žemei sustojus užkluptų baisios stichijos: išsilietų vandenynai, išsiveržtų ugnikalniai, o cunamiai būtų net kelių kilometrų aukščio! Teigiama, kad Nibiru planeta prasilenkia su Žeme kas 3 600 metų. Vadinasi, tai jau yra nutikę, ir ne kartą. Jei tai nutiktų ir vėl, pasaulyje išliktų tik 10 proc. žmonijos!


    Mano nuomonė: hm.. tai iš ties kraupu kaip pagalvoji- numirti nuo dvimetrinės cunamio bangos. Iš dalies tai būtų gerai žmonijai ji galėtų vėl iš naujo po žingsnelį vystytis į priekį.
     O kaip atrodo jums? :)

    Vartai į pragarą

      Dar praėjusiame amžiuje geologai tvirtino atradę vartus į pragarą. 1971 metais Turkmėnijoje buvo atsitiktinai atrastas gamtinių dujų pripildytas urvas. Kasant jį, urvas įgriuvo ir paliko apie 100 metrų skersmens skylę. Kad nenutekėtų dujos, buvo nuspręsta urvą padegti. Buvo tikėtasi, kad dujos išdegs per kalies dienas, tačiau jos jau daga 41 vienerius metus.
     Mano nuomonė: šitame pasakojime kažkaip nelabai patikėjau.. Šį reiškinį bandyčiau aiškinti, jog dujos būtų sumaišytos su kokia nors ilgai degančia medžiaga ir tiek.O kaip atrodo jums? :)
    Angelas sargas
      Apie angelus sargus esame girdėję ne kartą, bet kas jie tokie iš tikrųjų? Dvasios, paslaptingi vaiduokliai, negimusių kūdikių sielos, sklandančios netoli žmonių? Mokslininkai teigia, kad tai mūsų pačių pasąmonė ir kad visos galios slypi pačiame žmoguje. Kiekvienas iš mūsų gali gyventi taip, kaip nori rik turi pasitikėti savo pasąmonės galiomis. Mūsų pasąmonė, arba angelai sargai, mus įspėja ir saugo per sapnus, vizijas, ar netikėtus proto nušvitimus. Nuolat treniruojantys savo dvasią išmoksta tiksliai atskirti, ar sapnas yra įspėjimas, ar tik paprastas nakties vaizdelis.
      Kartais žmonės nesugeba iššifruoti perspėjimų, nors pasąmonė visą laiką siunčia įvairius signalus. Tokiais atvejais sakoma, kad žmogų apleido angelas sargas, nors iš tiesų jis pats nebegirdi savo pasąmonės balso ir nebemoka apsisaugoti.
      Kadangi mes gyvename trimatėje erdvėje, mums sunku įsivaizduoti, kad mūsų pasąmonė yra keturių matmenų ir kad ji gali matyti netgi tai, kas vyks ateityje, ir perspėti mus nuo nelaimės. Ir tokį apsaugos mechanizmą turi kiekvienas iš mūsų! Reikia tik išmokti naudotis!

     Mano nuomonė: tikiu savo pasąmone, todėl šitas straipsnis mane sužavėjo, o šiaip tai žinau, kad augintiniai labai jaučia šeimininko mirtį, todėl labai bando šeimininką apsaugoti, pati turiu laibai daug žinomų pavyzdžių..
    O kaip atrodo jums? :)




    Majų astrologija


    Centrinės Amerikos indėnų tauta, sukūrusi Majų civilizaciją, nuo seno minima ne tik kaip gerų astronomų, bet ir puikių astrologų tauta. Majai buvo įsitikinę, kad visi dangaus kūnai turi įtakos žmonių likimui. Svarbiausia iš jų- Saulė. Majai neabejojo, kad visata egzistuoja tam tikrais ciklais. XXI amžiuje, anot majų, žmonija gyvena penktosios saulės epochą. Visos ankstesnės kultūros ir civilizacijos žuvo didžiausių stichijų ir nelaimiu metu. Išgyveno yik labai mažas procentas žmonijos, dėl jos ir sukasi penktasis saulės ciklas.
      Pirmoji saulė truko 4 008 metus. Ji buvo sugriauta kilus didžiuliam žemės drebėjimui. Antroji Saulė truko
    4 010 metų. Ją sunaikino didžiuliai vėjai ir ciklonai. Trečioji saulė truko 4 081 metus. Ją sugriovė ugnies lietus pasipylęs iš didžiulių vulkanų kraterių. Ketvirtoji Saulė
     truko 5026 metus. Šį ciklą užbaigė vandens stichija , užliejusi visatą gigantiško potvynio metu. Galiausiai prasidėjo Penktosios Saulės epocha, kuri šviečia mums iki šių dienų. Jei tikėtumėme majais, šiandien gyvename 'Judesio saulėje'. Indėnai tiki, kad šią epochą užbaigs didžiulis žemės judėjimas, kuris ir sunaikins 5-ąją saulę. Kada gi tai įvyks? Indėnų žyniai įsitikinę, kad pabaiga jau nebetoli, kadangi Penktoji saulė jau labai sena ir artėja prie savo ciklo pabaigos.

     Mano nuomonė: ši ištrauka apie majš astrologija man įtikinanti, bet dėl tosios pasaulio pabaigos 2012 netikiu...
    O kaip atrodo jums? :)
     
    Velnio tuzinas
      Skaičių reikšme žmonija tikėjo nuo neatmenamų laikų. Vieni skaičiai dėl sunkiai logiškai paaiškinamų priežasčių buvo ir yra labiau mėgiami, kitų netgi vengiama. Didžiausiomis legendomis ir tikrasis faktais yra apipintas skaičius 13. Tryliktukas yra vienetu didesnis už tobuląjį tuziną - 12. Senieji okulistai tikėjo, kad skaičius 13 simbolizuoja mirtį.
      Kai kurie Biblijos tyrinėtojai įsitikinę, kad būtent 13 dieną, penktadienį, Ieva ir Adomas padarė nuodėmę: buvo sugundyti, todėl atsikando draudžiamo vaisiaus. Be to, rašoma, kad pirmieji žmonės mirė 13 dieną, penktadienį. Jėzus Kristus prie kryžiaus buvo prikaltas taip pat penktadienį, o nukryžiavimo išvakarėse prie stalo susirinko 13 asmenų. Velnio tuzino- 13- daugelis bijo ir vengia iki šiol. O ypač šėtoniškojo skaičiaus galia sustiprėja, kai tryliktoji mėnesio diena sutampa su penktadieniu. Šios kombinacijos paniškai bijo amerikiečiai- milijonai tų, atėjus šiai datai, neišlenda ne tik iš namų, bet ir nelipa iš lovos. Tryliktuko jie vengia visose įmanomose vietose. Daugelyje JAV dangoraižių aplenkiamas tryliktasis aukštas. Amerikos ligoninėse taip pat nėra tryliktos palatos arba kai kuriuose laivuose tryliktos kajutės.
      Lietuvai 13 taip pat nėra pats laimingiausias skaičius. Lietuvos nepriklausomybę teko ginti sausio 13-ąją. Velnio tuzino dieną mirė 13 žmonių.

     Mano nuomonė: ką galiu pasakyti- juokinga pasiklausius tokių kalbų,  pati laaabai myliu skaičių 13.O kaip atrodo jums? :)
     
    Komentuokite! Prie šio straipsnio sėdėjau labai ilgai, todėl tikiuosi patiko, beje dar noriu pakartoti nežiniukams tai straipsnelis iš 'Justės' žurnalo.
    Gero antradienio,
    B. :)

8 komentarai:

Unknown rašė...

Man patiko. O šiaip dauguma iš šitų išvardintųjų dalykų tikiu :)

Panelė M. * rašė...

liux!

`G o o d G i r l ♥ Just Love Myself * rašė...

Net nežinau. Bet man pastoviai užkliūna tas bermudų trikampis. Kažkaip keista kad pro ten praplaukus laivui , jis dingsta. Kažkaip neįmanoma.
Na o šiaip , patiko. : )

Tiesiog Berta ;] rašė...

Ėvelis- puiku :)
Monika- ačiū :)
Silvia- ačiū, man irgi ten tikrai kažkas keisto. ;D

agne8a rašė...

Man ir žiauriai patiko labiausiai tai bermudu trikampis (ir pati per geo pamoka pagalvojau gal del jo veikimo kaltos trys susiduriančios ir įšsisikiriančios plokštės? :D) nu nesamonę parašiau :DD

Gabie85 rašė...

Man penktadieni 13 diena nuiminejo kabes, cia si pavasari, jei neklystu, kai nueme pasakiau o kaip gerai praejo visas vizitas, dantys super, laimes pilnos kelnes, bet po to grizau namo ir veliau reikejo atsiimti ploksteles ta pacia diena, tai vel teko vykti pas odontologa ir man ne is sio ne is to pirma karta gyvenime nualpau, gydytoja nespejo sureaguot ir as sukniubau, atsitrenkiau i siena, o pabudau kai jau buvo mama atlekus ir tranke mano veida saukdama mano varda, viska ziauriai skaudejo, veidas nuo tos sienos apibrozdintas, tai gerai bent jau kad tu dantu pirma diena neispyle, vat tau ir 13oji penktadienis.

▲Princess Pichu▼ rašė...

Bermudų trikampis man irgi kelią tokį įdomumą... Taip ne iš šio, ne iš to paima ir laivai dingsta.. :DD
Nibiru planeta aš netikiu, nesąmonė, kad viena tokia planeta ima ir juda kitokia kriptim ir būtent į žemę, o kodėl pvz ne į jupiterį kokį? :D
Vartais į pragarą netikiu, nesąmonė kažikokia.
Angelais irgi netikiu (iš vis, net netikiu tuo, kad yra dievas).
Majų astrologija,- prisimenu kai rašiau pristatymą kažkokiai pamokai ir rašiau apie tai, bet šiaip nesitiki, kad jie tiksliai išpranašavo pabaigą ir tas saules ir blablabla :D
Velnio tuzinas- o jėzus :DD netikiu :D

Tiesiog Berta ;] rašė...

Agne- jo, ten kažkokia lb mįslinga vieta. ;]
Gabie- OMG! Pareiškiu didelę užuojautą :)
Monika- Aš irgi netikiu tuo velnio tuzinu..