2011 m. lapkričio 19 d., šeštadienis

Skrebinimas


Sveiki,
Šiandien nutariau patyrinėti naujai atrastą hobį- skrebinimą. Negirdėta? Skaitykite toliau, nes dabar susipažinsite su šiuo menu, jo istorija, pravesiu trumpą skrebuko pradžiamokslį ir dar įdėsiu keletą programyčių padedančių kurti skrebą.

KAS GI TAS SKREBINIMAS?

Scrapbooking/Skrebukingas (angl. „scrap“ – „iškarpa“ ir „book“ – „knyga“, „dėti į knygą“) – tai meniškas, originalus nuotraukų albumų dekoravimo būdas. Tačiau skrep-albumai – tai ne šiaip sau nuotraukų albumai.

Tai gali būti albumai, kalendoriai, užrašų knygutės, dienoraščiai ir visa kita. Tai darbai primenantys įvairius gyvenimo nuotykius, gyvenimo atsiminimus- žodžiu visus mažyčius stebuklus (tai gali būti, net ir vaiko pirmasis dantukas, pirmasis meilės laiškelis, sudžiovinta gėlė, artimųjų atminimas. Ir visa tai perteikta ant albumo, kelrndorio, dienoraščio ir kt.

Šį pomėgį tik po mažu dabar atranda Lietuviai, bet Amerikoje užėjus į paprastą maisto parduotuvę galima nusipirkti beveik visko skrebinimui.

Ingvil Bolme skrebukas
SKREBINIMO ISTORIJA

Kad ir kaip gaila, tačiau niekas nežino tikslaus atsakymo kada atsirado skrebinimas. Pasižvalgius po skrebinimui skirtus tinklalapius paaiškėja, kad vieni skrebinimo pradžią sieja su urviniais žmonėmis, medžiojusiais mamutus, kiti – su Aristoteliu ar Ciceronu, dar kiti – su Renesanso laikotarpiu ar XVII amžiumi ir pan.

Na, bet šiuolaikiško bumo populerumas prasidėjo 1980 metais JAV, Utah valstijoje. Kada amerikietė Marielen Christensen Pasaulinėje Metraščių Konferencijoje pristatė net 50 tomų skrebo albumų, įamžinusių jos šeimos gyvenimą. Tai sukėlė nemažą visuomenės susidomėjimą ir Marielen atidarė pirmąją skrebinimo priemonių parduotuvę „Keeping memories Alive“ (angl. išsaugokime prisiminimus).


SKREBUKŲ GALERIJA

Dizaineres Toni skrebas---/\









Dizaineres Toni skrebas ---->








                            


                      Agnužės skrebas ----/\

SKREBO PRADŽIAMOKSLIS

Todėl, kad pradėjau daryti skrebukus tik praeitą savaitę, nenoriu nuteikti daryti blogai, bet čia paaiškinu kaip aš darau.
  1. Sugalvokite skrebukui temą, pavyzdžiui dabar tema bus 'atostogos'.
  2. Suraskite savo arba iš interneto nuotrauką atspindinčią jūsų temą.
  3. Nuotrauką kaip norite pakoreguokite ir pasidarykite kokiame nors foto salone nuotrauką (galima ir atsispausdinti jai geras tave geras spausdintuvas.
  4. Išsikirpkite storesnio popieriaus (galima ir kartono).
  5. Ant jo priklijuokite nuotrauką.
  6. Įjunkite savo fantaziją: siūkite, klijuokite, štampuokite, pieškite. Žodžiu darykite viską, kad galutinis rezultatas būtų 'GOOD'.
    6. Jai  norite galite įsirėminti savo pirmąją skrebuką. :)

    NAUDINGOS NUORODOS SKREBINANČIOMS


    Nuotraukų sendinimas
Naudinga informacija lietuviškai

Šriftai nemokamai

Daug įvairių fonų spausdinimui

Pirmas blynas visada prisvilęs,
B. <3

P.s. Jai galit padarykit kortelę. :)

7 komentarai:

Panelė M. * rašė...

Jooo jo :D ppatiko straipsnis,įdomus toks,o kortelę padarysiu greitai. ;>

Unknown rašė...

Labai patiko straipsnis. Panevėžyje mačiau parduotuvėje tokius albumus. Wow :)

Tiesiog Berta ;] rašė...

Labai ačiūūū :)

V i l i j a . @@ rašė...

Na, esu kažką girdėjus apie tokį dalyką, bet vis tiek straipsnis matytas, nes ji yra nenuvalkiotos temos ir traukia akį! Ačiū, buvo įdomu skaityti. :)

Elžbieta. rašė...

net negirdėta. : o

Tiesiog Berta ;] rašė...

Vilija- tai tau ačiū!
Elžbieta- gerai, kad dabar išgirdai. ;D

Anna rašė...

mes siūlome profesionalių įsilaužėlių korteles žmonėms, kuriems reikalinga finansinė laisvė. Mes suteikiame korteles žmonėms bet kurioje pasaulio dalyje ir mūsų paslaugos yra pigios. mes programuojame skirtingų verčių korteles ir gaunate kortelę pagal tai, ką galite sau leisti ar tvarkyti per tam tikrą laiką. mes suteikiame korteles nuo 500 iki 50 000 JAV dolerių. Mes taip pat siūlome pagalbą įmonėms, smulkaus verslo savininkams, asmenims, kurie yra skolingi, pavyzdžiui, paskolų mokėjimas, namų nuoma, mokyklos mokesčių mokėjimas, naujo automobilio įsigijimas, namo pirkimas savo ir daugelio kitų. Mūsų kortelės trunka 2 metus, yra patikimos ir saugios. Susisiekite su mumis šiandien mūsų el. paštu, kad gautumėte daugiau informacijos. freedomconnect.co.worldnet@gmail.com