2011 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Batų pasaulis



Aš mergina, tu mergina, ji mergina... Mano trumpi plaukai, tavo ilgi - žiūrėk, kita bus iš vis plika. Kiekviena esame skirtinga, bet tikrai puiki ir nenuobodi. Ir reikia džiaugtis, kad pasaulyje nėra tokios pat kaip tu. Žinoma, merginos turi kelis, o galbūt daugiau nei kelis bendrus bruožus. Dažniausiai visos mėgsta draugiškus ir paslaugius vaikinus, tiesa? Aš manau, kad visos kada nors pasilepiname šokolado plytele. Juk neklystu, tiesa? Apie bendrus bruožus galėčiau kalbėti ir kalbėti... Bet šiandien aptarsiu vieną ir manau beveik visoms aktualią silpnybę apie... batus! Nežinau, ar visos, bet manau dauguma turi silpnybę batams, bateliams ir kitoms grožybėms, su kuriomis tavo kojos galėtų jaustis šiltos ir patogiai įsitaisiusios. Tad batai bateliai, jų karalystė ir ką nešioja mūsų bendraamžės?


BATAI BATELIAI....

Manau kiekviena iš mūsų savo namuose turi įvairių batų - žieminių, vasarinių ar tiesiog tokių, kurie mums patogūs ir be kurių neišsiskiriam visais metų laikais. Be batų žmogus galima sakyti kaip be kojų - nei išeisi kur, nei ką. Galbūt dėl to batai ir užima tokią didelę dalį merginų pasaulyje? Juk kiekvienam metų laikui mums reikia vis skirtingų batų. Žiemą - pūkuotų, šiltų, kad apsaugotų mūsų kojytes nuo šalčio. Pavasarį ir rudenį - kedukų, kad kojoms būtų patogu. Vasarą neapseitume be batelių ar paprastų paprasčiausių tapkių - taip gera atpalaiduoti kojas. Batų būna visokių - tiek paprastų ir nuobodžių, tiek pačių įvairiausių. Šiomis dienomis turguje labai retas atvejis, kai pamatysi kokios ryškios spalvos batus. '' Visi mėgsta paprastumą '' - kažkada man sakė viena turgaus pardavėja. Sutinku, Lietuvos žmonės nemėgsta išsiskirti iš minios, bet jei visi būtų su vienodais batais, koks nuobodus pasaulis būtų... Atrodo, kažkas panašus jau vyksta.

GELBĖKITĖS!! UGG'ų MANIJA!!

Manau visos puikiai žinote tą jausmą, kai vos ne visos merginos praėjusią žiemą nešiojo taip greitai išplitusius UGGus. Aš buvau išimtis - tiesiog nenorėjau būti tokia kaip visos. Kai prisimenu '1O metų žiemą, nukrečia šiurpas. Žiema tikrai nedžiugino šiluma ar juolab saulės spinduliais, o merginos į mokyklą, lauką, susitikimus eidavo su šitom 'tapkėm'... Suprantu, jei jie būtų nešiojami rudenį (yra kas taip daro, respect'as), kai nėra sniego, bet bent mūsų mokykloje tikrai būdavo tokių kuoktelėjusių merginų, kurios brisdavo per pusnis su šitom padielkom ir sušlapdavo kojas. Būtų gerai, jei tokių būtų vienetai. Daugiau nei pusė mokyklos merginų šlepsėdavo su tokios pačios rūšies batais - turguje nebuvo galima rasti kitokių normalių batų. Bet negalvoju apie šiuos batus vien tik bloga. Puiku, jie gražiai atrodo - nesiginčysiu, tegu nešioja, jei jums nesvarbu prakaituojančios kojos. Jei batai rimti - ne padielkos, padas rimtas (žinoma, už tokius patus pakloti reiktų kelis kart daugiau) tuomet puiku. Žinoma, aš ar mes negalime teisti žmonių, kurie juos nešioja - jie renkasi kuo apdovanoti savo kojas ir kaip jas mylėti. Vis dėl to džiaugiuosi, kad šiais metais UGG'ų sumažėjo - būtų gerai, jei būtų sumažėję neoriginalių merginų..

PLATFORMOS - NAUJAS MADOS KLYKSMAS

Niekada nemaniau, kad platformos taip pasieks merginų širdis... Manau, '11 metus galima vadinti platformų aukso amžiumi, nes šiais metais platformos - naujas mados klyksmas. Kaip praeitą žiemą buvo ugg'ų manija, taip šį rudenį merginos vienareikšmiškai renkasi platforminius batus - patogu ar nepatogu, brangu ar nebrangu, madinga ir perku. Kaip mūsų geografijos mokytoja sakė per pamoką šiandieną '' Kas brangu, tas madinga '' . Na, sutinku su posakiu, gal platformos ir nėra pačios brangiausios pasaulyje, bet jei madinga, tai merginos jas ir renkasi. Na, mokykloje iš kart galima pastebėti merginų meilę šiems batams - vienos su kailiuku, kitos be, bet esmė ta pati - platformos. Ir kas galėjo pagalvoti, kad jei tu nusipirkai batus vieną gražią dieną ir pradėjai vaikščioti sau laiminga, o kitą dieną į mokyklą ateina krūva tavo klasiokių su tokiais batais? Spėju, jausmas nekoks. Turguje šiuo metu vyrauja platformų mada - kai ieškojau sau normalių, paprastų batų buvo gana sunku išsirinkti, nes net ir paprastas modelis, kurį aš pirkau aną žiemą, šiais metais su platforma! Labai originalu? Nemanau. Jei visos vaikšto su vienodais batais - nepasiduok mados įtakai. Rinkis tai, kas tau gražu - nesvarbu, ar tai madinga. O man platformos iš ties tyra vieni iš gražiausių batų ir tikrai pirkčiau juos, jei jie nebūtų tokie nuvalkioti..


NETRADICINIAI BATAI

Jei ką tik kalbėjome apie batus, kuriuos nešioja n merginų - tai dabar temą pasukime visai kita linkme. Ar norėtum tokių batų, kurių niekas neturi? Jokio plagiato. Tu būtum vienintelė tokia originali žemėje.. Žinoma, originalumas reikalauja aukų. O aukų manau, vaikščiojant su apačioje nuotraukose esančiais batais būtų.. Kaip sakoma - grožis reikalauja aukų! Paganykim akis po netradicinius, įdomius batus!


APIE BATUS - PAČIOS MERGINOS


Nusprendžiau prisidėti sau darbo ir paklausiau kelių savo draugių apie batus - kokie joms patinka ir panašiai. Tikiuosi, kad atsakymai jums patiks ir komentaruose taip pat pasidalinsite savo nuomone!

Klausimai buvo tokie :
1. Kokius batus labiausiai mėgsti nešioti?
2. Kai renkiesi batus - į ką labiausiai kreipi dėmesį?
3. Ar tau svarbu aplinkinių nuomonė apie tavo batus?
4. Ar prižiūri savo batus, t.y. ar žieminius tepi batų tepalu, grįžus iš lauko nuplauni kedukus ir t.t.

Ačiū atsakiusioms merginoms, jų atsakymai apačioje!

VIKTORIJA (13m.)

1.Labiausiai patinka sandalai,kedai.O rudenį nešioju odinius,neilgus dažniausiai...
2.Į patogumą ir išvaizdą.Man nepatinka kai yra su kokiais blizgučiais..
3.Na šiaip jo...Pati turiu batus ir žiemą reiks eit su jais,o man nelabai jie patinka,o ką aplinkiniai pasakys dar...
4.Na dažniausiai mama patepa tais tepalais,o nusiplauti,nusiplaunu,bet jei tikrai neturiu laiko mama nuplauna (ir kai ji turi laiko).

IEVA (14m.)

1. Perkamiausi ir labiausiai patinkantys yra sportbačiai.
2. Ar jie su auliukais, ar ne (ta prasme, ar virš kauliuko), nes tokiem jaučiu silpnybę. Bei žinoma ir į firmą (Nike, Reebook ir pan.)
3. Tikrai NE. batus perku aš, o ne kažkas kitas ir man visiškai nusispjaut ant kitų nuomonės. jeigu noriu - tai dar ir apsipaišau su markeliu juos.
4. Šiaip nelabai.. na, kai sportbačiai būna jau tiek murzini, kad net pačiai šlykštu žiūrėt, tai prieš einant miegot nusivalau juos, bet kiekvieną dieną to nedarau. galbūt į mėnesį kokius tris kartus.. o su žieminiais tai žiūrint kokios medžiagos, nes pvz pernai žiemą ėjau su tokiais medžiaginiais, tai nei ten jų pavalysi, nei ką, nebent tik padą, nes kietesnis jis. o šiai žiemai timberland'us planuoju pirkt.

DONATA (12m.)

1 Gražius madingus inkariukus, aulinius.
2. Spalva.
3.Svarbi,nes jie sako kaip man tinka arba netinka.
4. Tai žinoma, nes nenoriu kad jie suplyštų ar dar kai kas blogo jiems nutiktų.

VIKTORIJA (14m.)

1. Dabartiniai mano mėgstamiausi batai yra uggai. Nes jie šilti, patogūs, beto, yra įvairiausių rūšių. Bet taip pat patinka ir ilgi ir trumpi batukai. Tik savo svarbiausia, kad jie butu dailūs, geriausia odiniai, derintųsi su apranga ir būtų moteriški (nes man nepatinka kerzai.) Taip pat susižaviu pamačiusi nedidelius batukus, nes mano manymu maža kojytė yra moteriškumo simbolis ir su jais daug lengviau eiti, jautiesi lyg ant sparnų. Patinka platformos, bateliai, bet dažniausiai nusiviliu, nes su jais būna nepatogu vaikščioti, todėl vasarai dažniausiai renkuosi paprastas basutes arba lygaus pado lengvučius batukus, o žiemai svarbiausia batai turi būti šilti ir be kulno (kad lengvai galėtum pabėgti nuo vaikinų ;D).
2. Į bato išvaizdą, ilgį, medžiagą ir visapusišką šių dalių derinį.
3. Manyčiau, kad taip. Bet jeigu kitiems nepatinka tavo batai, o tau jie patinka, arba jie visiškai ne madoje, tai tiesiog klausyčiau pati savęs. Vis dėl to juk man reikia nešioti batus ? Ne jiems? Panelės, nenusileiskime kitų kritikai ir klausykime savęs.
4. Jeigu turite brangius ir odinius batukus, būtina juos prižiūrėti, nes gera oda, taip sakant „ištirps“ nuo drėgmės, sniego ir kitų lauko pavojų. Dažniausiai stengiuosi saugoti batus, bet būna visko. Bet jeigu matau, kad jie ganėtinai purvini, būtinai juos nuvalau. Kokia gi mergina norėtų prie savo išvaizdos derinti purvinus batus? Saugokime savo batus, rūpinkimės jais, nes tai mūsų išvaizdos ir pasitikėjimo savimi derinys.
* * *
Dar kartą ačiū visoms už nuoširdžius atsakymus!
Galime padaryti išvadą, jog svarbiausia, kad jie patiktų mums pačioms, ir žinoma nebūtų neestetiški (reikia pasirūpinti, kad jie būtų gražūs ir prižiūrimi).

Tuo ir baigiu savo straipsnį, kuriuo tikiuosi jūsų nenuvyliau. Lauksiu jūsų komentarų kaip visada įvairiapusių! Nepamirškit parašyti, kokius batus renkatės jūs!

Myliu, iki greito,
rašytoja Vilija.

21 komentaras:

Unknown rašė...

Labai patiko straipsnis! O dėl UGG'ų pritarsiu tavo nuomonei. Nežinau kodėl, bet man jie nepatinka. Mano draugė turi UGG'us ir šiais metais, tai jie taip šlepsi, kad atrodo tu ne eini, o šliauži! Ir išvaizdą man jų tokia, nežinau :D

V i l i j a . @@ rašė...

Evelina - labai džiaugiuosi. :) Nu va, bendramintė ^^

Rei Rei. rašė...

Super straipsnis~
Išsamus, ilgas, įdomus!
O šiaip man UGG'ai tai baisiausi batai eveeeeeer. Kažkokie kaliošai su popieriniu padu ir visos panos su jais eidamos slidinėja. Net slidžių kalnuose nereikėtų :D.
Platformos tai žiauriai pabodo, tai beveik kiekviena juos nešioja, tai nugrūdau į spintos kampą.
O šiaip dar labai populiarus Timberland'ai, labaaai daug kas su jais vaikšto, ir man jie gražiausi iš visų trijų.



Daugiau tokių gerų straipsnių!~

Laurencijaa rašė...

Labai idomus straipsnis!
Ilgas, ir su daug informacijos.
SAUNUOLE! ACIUUU!

Unknown rašė...

Man tie UGG'ai nelabai :( Pernai irgi nenešiojau. Šiemet sesė saviškius atidavė, tai ir nešioju, kol dar nėra sniego. Gaila man jų, jei sušlaptų - juk tokia brangybė :X

noone rašė...

nu dėl tų šlepsėjimų ir popierinių padų tai - aš pati turiu, ir jie nors anais metais nešiojau, visiškai nepakeite savo formos ir normalus jie yr. aišku ji ten perki turguj už 20lt tai ko daugiau ir norėt.
Pati nešioju Timbarlandus, Ugg'us ir dar turiu kažkokius batus kurių dar nebuvau užsidėjus :DD

noone rašė...

ai dėl platformu - pati labai jų norėjau, bet kai pamačiau kad visas Panevėžys (nu gerai, du trečdaliai) su jomis buvo, noras dingo :DD Ir dabar bloga žiūrėt kai kas antra pana mokykloje eina su vienodom platformom...

Anonimiškas rašė...

Aš nežiūriu, ką nešioja kitos. Perku tą, kas man patinka ir tinka. Nepasiduodu madoms, nes man jos netinka. Arba per brangu arba man pačiai negražu. O jeigu pamatau, kas vaikšto su tokiu pat rūbu/batais, tai jau nebenoriu nešioti, nes kažkas nešioja ir nelabai malonu. Straipsnis gražus, naudingas. :)

V i l i j a . @@ rašė...

Rei Rei - labai tau ačiū, už gražius žodžius! ;* Labai smagu juos girdėti. :) Stengsiuosi ir toliau kažką panašaus rašyti. :)

Laurencija - ačiū tau! Labai džiugu girdėt. ;)

Kawaii - va va :s

S. - sakau, platformos tai čia ohoho, kas antra jau...

Silvūkas - logiška, bet nemalonu savo kopiją matyt, juk tiesą sakau.. :) Dėkui !

Ačiū visoms už gerus žodžius!!!

Laura rašė...

Man labai patiko, šaunuolė, o aš pati renkuosi firminius batus, kurie kainuotų kokį 300-400lt ir nešioju kelerius metus, na perkuosi tokios firmos, kaip ecco. Dar man žiauriai faini timberlandai, o uggai ir platformos, fee, nei tas nei anas negražu :)

V i l i j a . @@ rašė...

Laura - dėkui! Aš iš dalies pritariu tokiam požiūriui, nes rimti batai rimtai ir laiko ir nereikia kas sezoną keist. :) Bet jei perki tokius batus, tai jie turi laaaabai tau patikt. :)

Elžbieta. rašė...

straipsnis super!
pati nešiojau uggsus, o šiais metais nešiosiu batukus su atlenkiamu kailiu, panašus į kedus gaal.

Dominika rašė...

ką žinau, man patinka ugg'ai, tik reikia atskirti kur geri kur blogi. Pvz: praeitą žiemą nusipirkau parduotuvėje neoriginalius ugg'us už 160lt ir vis dar jų būsena gera ir jie neperšlampa tik kad su jais slidu. O šią žiemą gal pabandysiu užsisakyti originalius, sako kad jie labai geri, šilti ir patogus.

Dominika rašė...

oi, pamiršau paklaust. GAL KAS ŽINO KUR GALIMA NUSIPIRKTI MAŽOS IŠMEROS TIMBERLENDUS? (nebūtinai originalius) NUO 36 IŠMEROS

Panelė M. * rašė...

TOBULAS STRAIPSNIS,VILIJA!

Gabie85 rašė...

Jau tos kaimiškos bazinės platformos... :x

BiškiGabrielė rašė...

Labai smagus straipsnis. Bet šiaip dėl Uggs'u prieštarauju. Na taip, jie atsibodę, bet manau kad tai paaaati šilčiausia avalynė žiema!
(na aišku nekalbu apie tas popierines padielkas) :D

BiškiGabrielė rašė...

O dėl timberlad'ų, tai nerealesnių batų nežinau! Pernai turėjau, bet kažkaip staigiai koja ūgtelėjo, tai teko sesei atiduot :D

V i l i j a . @@ rašė...

Elžbietuk - dėkovoju :*
Dominika - aš tą patį juk sakau, reikia atskirti kokybę :)
Monika - neperdėk :P
Gabie85 - :D
Gabryte88 - dėkui! Vat sakau, jei ne padielkos tai super batai ten :Pp

Panelė M. * rašė...

Vilija,neperdžiu. :DDDDDD

Vikiūks*) rašė...

Aš dar kol kas su conversiukais vaikštau. O žiemai nenutuokiu ką pirkt. Dabar tai nieko neturiu.
Žiauriai tokių norėčiau : http://www.instructables.com/image/FTB15OOG4CF1A7G/Upcycled-Sweater-Boots.jpg , bet jie ,,dekoratyviniai" sušlaps ir amen.
Dar galvoju apie tokius http://www.uhsecho.com/2011/01/boots-the-ins-and-outs-at-uhs/ , bet ar jie šilti ir neperšlampantys - nemanau.
Labiausiai šitų norėčiau http://www.converse.com/#/products/Shoes/ChuckTaylor/525941C , bet kur mūsų lietuvėlėj tokių paraut ??