2011 m. spalio 1 d., šeštadienis

Kokį augintinį rinktis? Šunys



Na ką gi,dar kartą labas visiems skaitytojams,kurie vis dar skaito šį blog‘ą ir tikisi atrasti kažką įdomaus.. Kadangi artėja gyvūnų diena kuri bus spalio 4 dieną norėčiau prieš tai parašyti kelis straipsnius apie gyvūnus,-šį kartą apie šunis. Kokius rinktis,kokie jų pliusai,kokie minusai(jei tokių yra) ir panašiai. Manau,straipsnis turėtų būti tikrai vertingas,nes šunys mums reikalingi ne vien dėl draugijos,bet žinoma ir dėl sargybos,tiesa? Todėl,jeigu jums ši tema pasirodė įdomi,atsitraukite nuo ekrano rankos ilgumu,atsisėskite patogiai,paimkite ką užvalgyti ir metas skaityti! :D
Šiame straipsnyje bus aprašyti 5 šunys,kurie mano manymu verti dėmesio.. Apie juos plačiau.. 

Vokiečių aviganis


Manau šios veislės šunį jūs visi kuo puikiausiai žinote ir esatę matę,tačiau galbūt apie jį labai daug nepasidomėjote? Šis šuo ir taip aišku,kad yra kilęs iš Vokietijos ir vis dar ten kartais net saugo bandas.. Be to jie žinomi kaip puikūs sargybiniai,bet pripažįsta tik vieną šeimininką. (aišku kitų nepuola,nebent jie daro kažką mylimam šeimininkui). Taip pat jie yra draugiški,geraširdžiai šunys,aišku neskaitant to,kai jie būna įsiaudrinę,susijaudinę.. Taip pat gražūs,savimi pasitikintys ir drąsūs. Šie šunys turi kelis minusus-
·         Būna įvairios sąnarių ligos. Dažniausi negalavimai - klubų arba alkūnių displazija, labai skausminga sąnarių pedėtis. Todėl jeigu kas nors panašaus būtų jūsų šuniui,nieko nelaukite ir kreipkitės pas gydytojus!
·         Šiems šunims taip pat pasitaiko toks dalykas kaip Dujų sankaupa žarnyne. Tai labai rimtas sveikatos sutrikimas, dažniausiai kamuojantis didelių veislių šunis. Jei šuo godžiai ryja maistą, galima įtarti, kad jam pučia pilvą.
Aviganiai yra protingi šunys.


Sibiro Haskis


Jeigu atvirai- aš esu pametusi galvą ir tiesiog apsvaigusi dėl šios veislės šunų.. Kas keisčiausia mano tėtis nori aviganio,o aš noriu haskio ir nežinau kuris iš mūsų laimės? :D Taigi šie šunys yra arktiniai,pripratę prie šalčio ir aplamai yra tie kurie tampo roges.. Jie gan įdomios išvaizdos,tiksliau visiškai kitokios. Kiek man teko glostyti draugės  mažą haskę- ji draugiška,bet aišku kaip mažas vaikas.. Šokinėja per balas,kandžiojasi,inkščia,nori žaisti.. Iš ties tai labai miela,bet svarbiausia yra jos išvaizda! Akys mėlynos,atrodo tokia pikta,nors iš tiesų yra pats mieliausias padarėlis žemėje.. Haskiai yra faini šunys,bet turi ir ydų..
·         Jie yra per daug draugiški,todėl juos bet kas galėtų laisvai išsivesti iš kiemo ir būtent šis šuo nėra labai geras sargybinis,na nebent jis jau koks nors piktynis.
·         Šis šuo yra snieginis,mėgstantis šaltį šuo,todėl gyventi mūsų sąlygomis- ypač vasarą kai būną +30 jam būtų per karšta,tektų surasti vėsią vietelę.
·         Šie šunys yra gan sportiški,todėl jiems tikrai reikia sprotuoti,lakstyti.. Per dieną laikant uždaroje patalpoje,kad ir voljere šunį dar reiktų paveždioti mažiausiai valandą.
Šie šunys yra labai protingi ir kas svarbiausia- draugiški.. Gal net per daug draugiški ir labai mieli. Be to jų kailio audinys yra labai geras!! Be to dažnai šie šunys turi skirtingų spalvų akis :p Be to jie pasižymi gera sveikata!!



Auksaspalvis retriveris


Manau ši šuns veislė yra kiekvienam kuo puikiausiai girdėta ir net žinoma. Galbūt dar yra tokių kurie ir turi šį šunį? Manau,kad tokių kurie skaito šį blog‘ą tikrai yra. Na,o kas įdomiausia šie šunys yra puikūs gidai akliesiems,todėl mieste žmogus einantis su auksaspalviu retriveriu manau tikrai nepasiklystų! Šie šunys yra stiprūs,simetriški ir gerai sudėti šunys. Kailis tankus, nepralaidus vandeniui, tvirtas, prigludęs, įvairių aukso atspalvių. Šiuos šunis galima auginti bute,tačiau tikrai būtini ilgesni pasivaikščiojimai. Taip pat jie mėgsta žaisti,gali bėgti paskui dviratį. Būtinai reikia šukuoti bent du kartus į savaitę. Kailis nesivelia,tačiau jie šeriasi. Vidutiniškai šeriasi. Kelios ydos-
·         Šeriasi. Jeigu šeimoje yra alergiškų kailiui geriau būtų tokio šuns atsisakyti,nes jo kailio būtų galima rasti tikrai daug kur.. Vien mano tėčio draugas šį šunį atidavė,nes užknisa jo kailis.
·         Auksaspalviai retvireviai linkę į širdies problemas,būna,kad ir pasitaiko ausų infekcijų. Linkę į genetines ligas,todėl vertėtų pasidomėti tėvų sveikata. Be to,jiems būdingos odos alergijos,tad jeigu pastebėsite būtinai kreipkitės į veterinarus! Jeigu jie paveldi kokias nors ligas iš tėvų.Jie gyvena iki dešimties metų,o jeigu sveiki iki trylikos. :)
·         Būtinas sportas,nes gali nutukti.  Aišku,jeigu nutunka kaip minėjau viršuje- gyvena iki dešimties metų,o jeigu sveiki iki trylikos.

Šunys tikrai labai gražus,žaismingi,linksmi. Galbūt nežinai kaip jie atrodo? Būdami maži jie nerealiai gražūs!!




Samojedas


Šie šunys bent jau man yra tikrai pirmą kartą matomi,bet vistiek aš jais susidomėjau,nes jie turi šiokį tokį panašumą į haskius. Jie buvo auginami tam,kad trauktų roges,o vėliau paplito po visą pasaulį žinoma,kad iki šių dienų. Šių šunų kūnas yra stiprus,raumeningas,kompaktiškas. Jie pritaikyti šalčiui,nes jų pavilnė yra minkšta,kuri apsaugo nuo šalčio. Šio šuns kailis yra storas,minkštas,švelnus. Dažniausiai baltas,arba biskvitinis,su ruda nosimi. Šunys tikrai labai gražūs. Šuo yra draugiškas,taikus,prieraišus.  Linkę garbinti vieną žmogų,nors aišku myli ir kitus. Yra draugiškas su vaikais,nors jo geriau nepalikti su mažais gyvūnais,BET su katėmis jis sutaria puikiai! Yra net per daug draugiškas,todėl kaip sargo jo geriau nesirinkti. Na aišku,jis įspėja apie ateinantį nepažįstamąjį,bet juk tokiu dalyku jis tikrai neprisargaus. Šunį bute  laikyti galima,jeigu turi galmybę būti lauke ir gauna reikiamą ir būtina apkrovimą. Taip pat jis pritaikytas šalčiui,todėl ten kur šilta jam būtų nelabai gerai būti. Kailį reikia šukuoti,bet nepatartina šuns maudyti. Reikalauja DAUG priežiūros. Kelios ydos-
·         Kaip ir minėjau reikalauja priežiūros. Kas tokiam šuniui laiko neturėtų,geriau jo nesirinkti ir pereiti prie kito,- kuriam priežiūros reikėtų labai mažai.
·         Linkę į klubo displazijos ligas. Taip pat pasitaiko ir odos alergijos.
Šunys tikrai gražūs,kaip sakant kudliukai! :D Na,bet manau dauguma tokios veislės šuns esate tikrai nematę,todėl pasigrožėkite šia puošmena!


Akita


Apie šį šunį tiesą sakant ir pati pirmą kartą skaičiau tai,kas apie jį parašyta. Tiesą pasakius jis man  pasirodė panašus į sibiro haskį pagal savo snukį. Šie šunys yra draugiški,kilę iš Japonijos. Ten kur skaičiau,net rašė,kad jie būdavo palikti namuose saugoti vaikus,nes yra labai geri sarginiai šūnys. Be reikalio jie nekanda ir neloja. Su jais kieme reikia praleisti tikrai nemažai laiko,nes jie yra neaktyvūs namuose. Reikia juos vestis ilgesniems pasivaikščiojimams. Kailį reikia šukuoti,bet juos maudyti geriau tik tada kai būtina,nes maudymasis pašalina šių šunų natūralų riebalinį sluoksnį. Jie skleidžia iš ties įdomius garsus. Galingi,solidūs šunys. Tokį įsigiję tikrai nepasigailėsite- nuostabus sargas! Kelios ydos.
·         Šiems šunims pasitaiko odos,akių ir kelio problemų.
Tik viena yda.. Todėl manau,kad būtent šie šunys yra tiek puikūs sargybiniai,tiek draugiški ir geri MUMS draugai!

Tad tuom ir norėčiau pabaigti savo straipsnį. Penkios šunų veislės- o kuris jums iš jų visų pats geriausias ir kurį rinktumėtės jūs? Ką manote apie straipsnį? Nuošridžiai sakau,kad tikiuosi sulaukti bent dešimties skirtingų asmenybių komentarų,nes rašiau ilgai ir prirašiau savo rankomis rašydama virš 1100 žodžių. Todėl manau,kad būsite faini,draugiški ir mieli skaitytojai kurie tiikraai nepatingės parašyti komentaro,perskaityti ilgo straipsnio,sužinoti apie penkias šunų veisles,galbūt net sugalvos kurį nors iš šių šunį įsigyti? Manau,kad straipsnis turėjo patikti,nes apie kiekviena šunį parašiau nedaug,bet aiškiai ir tai yra gerai. Aišku negirsiu savęs,bet rašau taip kaip man atrodo. Tad bent vieno straipsnio šiandien iš manęs sulaukėte ir jis tikrai pakankamai ilgas.
Tad komentuojam,skaitom,diskutuojam!
Ikiukas!
Rytoj nemanau,kad susimatysim,nes kaip ir minėjau su klase važiuosime į dvi minutės šlovės filmavimą,tad nemanau,kad bus laiko kompiuteriui,nes dar namų darbai.. Tai tiek,
Monika.:*

19 komentarų:

Maja ;*** rašė...

auksaspalviai maži labai mieli turėjau du bet 12 metų mirė ;(((
o siaip puikus staripsnis! daug suzinojau apie kitus sunis!!!

Anonimiškas rašė...

Turiu auksaspalvį :D Na tik trumpaplaukį. Seneliai turį Akita. Nerealus šunys ! :D Straipsnis patiko tik atradau kelius neatitikiomus vienoj veislėi be nieko ! Juk internėtas nera visažinis ;)

Panelė M. * rašė...

Maja- labai tau ačiū! :)) be to ir stengiausi,kad šis straipsnis būtų informacinis:D
Anonime- gali būt,kad neatitiko,buvo ką rašiau iš žinojimo arba draugų kurie turi tą šunį pasakymų,tad galbūt tai buvo ir ne tiesa(kai kur) svarbiausia,kad patys žinom kaip yra ;p

Anonimiškas rašė...

Na aišku :> Svarbu suprasti pagrindinę mintį o po to ir kitą. Manau dabar galėtum apiė katinų veisles parašyti.
Siulau : Turku angoras , persai.

Dominika rašė...

Ateity būtinai nusipirksiu Sibiro Haskį. Straipsnis patiko :)

Elžbieta. rašė...

aprašyk graužikus.:DD
man tai laikos yra kjūterės.(mm)

Panelė M. * rašė...

Anonime- va va būtent! Kitas straipsnis ir būtų buvęs apie kates kai turėsiu laiko būtinai parašysiu :D
Dominika- xe xe o aš galbūt jį jau pakankamai greit turėsiu!! wyyy:D
Elžbe- būtinai! Pirmoj vietoj žiūrkėnaaay ♥♥:D

Viktorija. rašė...

Vokieičiu aviganiai ♥♥♥
Nebeturiu ;(((

▲Princess Pichu▼ rašė...

Turiu kaime vokiečių aviganį :D

Silwija rašė...

Labai gražūs cūcakai :D Žiaaauriai noriu Haskio <3

Anonimiškas rašė...

Tikrai gražūs ciuciai. Parinkai gražiausius ! :D

Rugilė :Dp* rašė...

Noreciau apie kates:)

Panelė M. * rašė...

Kas haskio nenori.. Dar mane erzina,kad jį turi draugė,tai iš viso iš pavydo tirpstu.. :D

Anonimiškas rašė...

"Kas kashio nenori" , aš. ! Seniau ir aš kaip nesveika svaigau dėl tų haskių, bet kadangi mūms reikėjo sargaus šuns , tai net nepirkome haskio. Pagrinde jie neloja, yra draugiški. Tad šuo nebent tokiems kurie visą laiką sniegynuose būtų ir kasdiena dar po kelias valandas jiems laiko rastu. :)

Anonimiškas rašė...

Atleiskit už klaidas : haskio* .

Nedas rašė...

Straipsni išties teikiantis informacijos,šiaip pats turiu vokiečių aviganiukę 6mėnesiu,išties labai protingas šuo,pavasarį vešim dresuot,

Anonimiškas rašė...

Labas visiem Turiu samojede Aira tikrai nuostabus sunys labai energingi ir linksmi visada istroskus zaist aisku ir labai protingi sunys valgo su saiku viskam turi savo nuomone bet tai net ziema vaiksto susilus iskisus liezuvi:D

yanmaneee rašė...

supreme clothing
balenciaga shoes
paul george shoes
curry 5 shoes
supreme clothing
ferragamo belts
nike sneakers for women
curry 4 shoes
balenciaga shoes
hermes birkin

needaez rašė...

u4i11w9s42 d1f98v7i58 g8t48x5w74 c1u58k9z17 q1t98x7k01 y5r53f7w06