2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Pravardės

J.C.MILY

Labas vakaras,

Kol kas neturiu kortelės, bet greitu laiku tikiuosi turėsiu :)
Taigi. Kaip eina šeštadienis? Kaip sekasi? Džiugu, kad per savaitę yra tokios dienos kaip šeštadienis ir sekmadienis. Tiesą sakant, man jau mokykla atsibodo, buvo trimestrai, dabar pusmečiai. Atsirado chemija ir bla bla bla... Bet dabar ne apie tai.

Sau pravardės ieškojau ilgai, bet taip ir neradau, nes kažkaip nelabai man jos tinka. Žinoma turėjau kelias, bet jos man taip ir neprilipo: Karamelė ir Milė. Labiau man patiko Milė, nes stardoll nick‘as J.C.MILY ;D Bet pravardės atsiranda ne iš to, kad tu kažkur kažkaip pasivadinsi, bet tada kai draugai tave kaip nors pašaukia.

Be pravardės jokios įžymybės nebūtų tiek įžymios. Taip, sakau tiesą. Daugiausiai sėkmė priklauso nuo to kaip tu vadiniesi. Juk pravardėse Koko CHANEL, Lady Gaga... Yra tik dalis vardo ir pavardės, bet ir taip būna, kad nei vardas, nei pavardė nedalyvauja. Naujasis vardas turi skambėti, kad kiti tave atpažintų.

Dažniausiai pravardė būna sutrumpintas vardas arba pavardė. Pati turiu kelias drauges, kurios pagal vardą buvo turėjusios pravardes ir joms tai labai tiko. Manau, kiekvienam žmogui tiktų kokia nors pravardė, su kuria jis galėtų parodyti save, jeigu išvis tai planuoja daryti.

Šiaip, pagalvojus, galiu pasakyti, kad kiekvienas žmogus net to nežinojęs turi pravardę. Gali būti, kad jūs gal kada nors kaip nors pavadindavo mielais žodžiais tėvai, draugai ar dar kas. Tai jau yra pravardės. Galit pasidomėti pas tėvus, kokias jie turėjo pravardes, nes juk jie taip pat buvo kažkaip vadinami.

Kelias pravardes pavardinsiu, kurios man labiausiai patiko: Smile, burbuliukas, mint‘ė (nuo saldainio), čiliakas, simka, sėmka, frukte, gummi... Ir t.t. Aišku galima sau pačiam susigalvoti pravardes, bet manau, įdomiau kai patys draugai ar artimieji tave pašaukia.

Bet... Pravardė nevisada gerai. Žmonės nevisada vienas kitus vadina gerai, gražiais ir mieliais žodžiais. Dabartinis jaunimas dažnai skriaudžia už save mažesnius arba bendraamžius. Apvardžiuoja, duoda kokius nors blogus ir įžeidžiančius vardus, bet jie taip pat būna pravardėmis. Pravardė tai ne vardas, kuris patiks būtent jums, kuris bus gražus ir malonus. Tai vardas, kuriuo šaukia jus draugai. Žinoma ir aš turėjau negražių pravardžių. Pvz: Justinian, beretė ;D, bet tai buvo pradinėse klasėse.



Šiuo metu, esu tik Justė, nes dar niekas manęs niekaip nevadina. Kiekvieno iš mūsų pravardė ateis su laiku arba jei jau taip negalit laukt, galit sugalvoti ją patys.
Manau, pravardę turėti yra labai faina, nes visi žino, kad tai ne kažkokia ten Justė, o būtent Karamelė ar dar kas nors.

Tai tiek. Šiuo metu esu labai susidomėjusi pravardėmis, nes ieškau jos sau, o gal net surasčiau draugėms. Žinoma, gal kada ji jums pabos, o žinot kaip gera bus kai jūs vėl pavadins vardu :) Bet čia turės praeiti labai daug laiko.

P.S. Gal jūs turite kokią nors pravardę?

9 komentarai:

Viktorija. rašė...

mane Vika vadina ir viskas :D Seniau turėjau pravardžių,bet dabar tiesiog Vika :D
Straipsnis Like;p

www.snp4you.blogspot.com Monika :* rašė...

Man irgi patiko. ;D Tokia neįprasta,nematyta tema. O šiaip mane vadina Moni :D tai man tai likee:D

Vilija. (www.stardollinspiredbyyou.blogspot.com) rašė...

Uoj, palietei tikrai gerą temą, nes mūsų chebroj daxuja pravardžių... :D

Donatas (jo taip nieks nebevadina) - lalaila arba lalis
Aironas - bairis arba baironas
Mantas - mamukas
Lukas - meduolis (nuo pavardės viduolis :D)
Domas - dipsis
Simas - dipsis jaunesnysis :D
Mantas (klasiokas) - babina
Paulius - koldūnas

žodžiu, pas mum tik bx turi tas pravardes, mergom kažko nelimpa. :D bet atsimenu, jog kažkada buvau gražhkė kažkokia. Dabar draugės ir draugai vadina Vilija arba trumpiniais - Vile, Vily. Dievinu, kai kas nors vadina Vilyte, ačiū Dievui tai būna gana dažnai. :DDUoj, palietei tikrai gerą temą, nes mūsų chebroj daxuja pravardžių... :D

Donatas (jo taip nieks nebevadina) - lalaila arba lalis
Aironas - bairis arba baironas
Mantas - mamukas
Lukas - meduolis (nuo pavardės viduolis :D)
Domas - dipsis
Simas - dipsis jaunesnysis :D
Mantas (klasiokas) - babina
Paulius - koldūnas

žodžiu, pas mum tik bx turi tas pravardes, mergom kažko nelimpa. :D bet atsimenu, jog kažkada buvau gražhkė kažkokia. Dabar draugės ir draugai vadina Vilija arba trumpiniais - Vile, Vily. Dievinu, kai kas nors vadina Vilyte, ačiū Dievui tai būna gana dažnai. :DD

Tina rašė...

Mane kažkodėl dažniausiai mokykloj vadindavo - Tina , ir dar pavardę naujesnę pridėdavo bet čia ne esmė .

Kartais pravardės kyla ne iš vardų
ir pavardžių o kaikurie patys sugalvoja kanors , pvz kaip mane Tina , mano varde nei N , A ar T yra o va jau ir turiu pravardę . (:

Unknown rašė...

Vilija - čia kaip trėneris Xd Žinau tokį. O taip tai gera tema, bet geriau jau nesakysiu kaip mane vadiną :o Gėda lb :*

Elžbieta. rašė...

mane - Ežys, Elžė, Elzė, Elė.
like.: >

Dominika rašė...

Hehe mane vadino : saulete, mike, šmike ir t.t Bet dabar mane vadine tiesiog Doma, Dominika.

Oooo klasėje turiu daaaug pravardžiu (pridėsiu dar ir mokytojų) :D

Ernestas- Zhuk (t.y vabalas lietuviškai)
Edgaras- burbulas
Lukas- mėsa
Deividas- DvD
Na ir daug kitų
Mokytojų:

Kūncės mokytojas: Ančiukas
Kitas kūncės mokytojas: Štura
Dailės: Fanaras
Fizikos: Dižiulis
Chemijos: Arklys
Muzikos: kontrolierius
Istorijos: pikachu
:D

Anonimiškas rašė...

Ηi! I κnoω this is sоmewhat off topiс but I ωas wonԁering which blog ρlatfοгm аre
yοu uѕing for thiѕ sіte? I'm getting sick and tired of Wordpress because I've haԁ ρroblems with hаckeгs and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.
My blog post : iphonefix

yanmaneee rašė...

supreme clothing
balenciaga shoes
paul george shoes
curry 5 shoes
supreme clothing
ferragamo belts
nike sneakers for women
curry 4 shoes
balenciaga shoes
hermes birkin