2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Fotografija...


Fotografija.
Fotografija,tai įdomus dalykas..Ne kiekvienas šią sritį gali ir suprasti.Kiekvienas menininkas turi savas fantazijas,įsitikinimus,norus..Kiekvienas piešia kitaip,kiekvienas rašo kitaip,galiausiai kiekvienas fotografuoja kitaip...Vienas galvoja,kad tai nesąmonė,kitas sako,kad tai nerealu..Fotografija panašiai kaip dailė.Reikia turėti įdėju ir užsidegimą,bei reikia MOKĖTI fotografuoti.Ne kiekvienas nufotografavęs gėlę gali sakyti „Aš jau moku fotografuoti‘.Tą gėlę turi pateikti taip,kad tai būtu ne tik fotografija,o ir kažkas daugiau..
Esi išbandžiusi visas sritis? O nepamiršai fotografijos? Jei nepamiršai,pabandyk ir tai,gal tai bus tavo hobis ! Fotografuoti gali pradėti gėles,bet sugalvok ką nors įdomaus.Įmaišyk ko nors kitko.Pvz fotografuoji žolę,joje gali padėti akinius,mažą meškiuką ar kokį nors menkniekį.Pvz aš pradėjau su paprasčiausiu fotiku,kuriame nebuvo net makro rėžimo..Tačiau kažkaip išsisukdavau ir be jo..Praeitą vasarą gavau ištiesų gerą.Panasonc-Lumix DMC F2.Jis ne profesionalus,tačiau gerai fotikindavo iš arti,geros nuotraukos.Šią vasarą jau gavau NIKON Coolpix L120.Žingsnelis iki profesionalaus.Labai gerai artina,geras makro,ryškios nuotraukos.Žinokit,dabar taupau fotoaparatui tokiam kaip sesės.Jos fotikas lb geras (y).Žinokit ,kad pradžiai nereikia profesionalaus,nes poto nemokėsit elgtis ir panašiai.Taip pat prieš pirkdami fotoaparatą pirmai internete pasiskaitykit komentarus.Aš bent taip rinkaus,skaičiau,žiūrinėjaus ir panašiai.
Per tamsu,per šviesu..Nekaltinkite fotoaparato !!! Gal jūs patys kalti? Išlyskite į dienos šviesą.Patariu,fotografuokite saulėje,nes tada nereikia jokių efektų.Nuotraukos išeina natūralios ir visai gražios.Galite pasirinkti ir tamsesnias vietas,pvz pavėsyje,po medžiu kur šiek tiek užšviečia saulutė.Dėl efektų.. Kiekvienas fotografas naudoja ‚Gimp‘, ‚ Photoshop‘ programas.Todėl  nuotraukose karaliauja photoshopas.Aš photoshopu elgtis nemoku,o su gimpu šiek tiek,nes jis lengvesnis bent man.Internete yra daug pamokėlių,kaip naudotis photošhopu.Kaip padaryti keletą efektų ir panašiai.Tereikia įrašyti  į youtube ‚Photoshop tutorial‘.Išmes labai daug video su pamokymais.Iš kur gauti photošhopą? Man jį atsiuntė draugė,bet man neveikia,nes pas mane yra Windows 7,tai dabar naudojuosi gimp‘u.Jį galima parsisiųsti nemokamai..Photošhopas yra mokamas,tai prašykite draugų,ieškokite internete..
Bendraminčiai.Fotografija domisi labai daug žmonių.Žinau,kad ja domisi ir SNP skaitytojai.Noriu paklausti,kur jūs  parodote savo darbus? PVZ aš savo nuotraukas rodau facebook‘e. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.256421244382846.71020.100000449177779&type=1 (nežinau ar rodys).Taip pat esu prisiregistravusi Efoto puslapyje.Mano loginas Fashiolista .
Fotografijos konkursai.Jų daug,tačiau temos būna sunkios..Pvz nesenai užsiregistravau National Geographic KIDS.Tarptautinis vaikų fotografijos konkursas.Ten galite siųsti fotografijas susiijusias su humoru,gyvūnais,žmonėmis ir  kraštovaizdžiais.Aš nusiunčiau į kraštovaizdis ir gyvūnai. Tai tarptautinis konkursas,tai sunku laimėti..Bet bandykite laimę  ! Visa info čia: http://www.ngkids.lt/lt/fotokonkursas/
Taigi,pradėkite nuo paprastų dalykų !

Kaip manot,ar man daryt fb puslapį? :D
Viktorija.

LAUKSIU DAUG KOMENTARŲ.

8 komentarai:

Elžbieta. rašė...

daryk.: >>>>>>>>>
Tavo foto tokios asum.

Laura/lauruncikas14 rašė...

Labai faina, gražu

Dominika rašė...

Fotografija mane žavi jau metus, bet deja tada negalėjau nusipirkti sau tinkamo fotoaparato. Turėjau paprasta Olimpus fotika, bet jis sugedo ir teko jo atsikratyti nes remontas kainavo pusė jo kainos.
Dabar tėtis pažadėjo kad po kurio laiko nupirks man kokį nors pigesnį veidrodinį fotoaparatą.
Girdėjau kad Canon ir Nicon fotikai laikomi geriausiais.
P.S dėl fb puslapio esu už :)

Unknown rašė...

Pritariu Elzei. Kiek žiūrėjau tavo foto tokios gražios!

Viktorija. rašė...

Elz- Ačiū !
Dominika- Oh taip ! sekmės:P
Ėvelis- Ačiū :)**

www.snp4you.blogspot.com Monika :* rašė...

Gražu.Ir sakei nori daug komentarų?:D
Tai va,6 komentarai pasirodo skaitosi daug. :)

Tina rašė...

Pabūsiu ta septintoji komentatorė.(:

Dėl puslapio FB svetainėje - tariu tikrai TAIP . O dėl tavo nuotraukų - tikrai tariu kad jos osuum.(:


Visas jas mačiau per tavo facebook profilį. Patikėkit,žmonės..Ji tikra fotografė. (:

Gal galėtum kanors daugiau parašyti apie fotografiją? Nes žadu daryti Facebook'e albumą,tad norėčiau daugiau patarimų gražioms nuotraukoms.(:

Viktorija. rašė...

Ačiū bent už tiek komentarų :)