2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Nike SB 1dalis

Labu Dienu,kaip einasi?Gerai?Tai tada labai gerai.
Manau visi žinote Nike sportbačius(ir netik sportbačius būna papludimio sandalų ar kaip ten jie..)
Bet aš rašysiu tik apie sportabačius.
Legendinis lengvosios atletikos treneris, 26 metus dirbęs Oregono Universitete.Jis nesivaikė garsių sportininkų. Jis buvo įsitikinęs, kad lengvaatletis turi rinktis mokslo įstaigą pagal jos mokymo programą, o ne sportinę reputaciją. Jis buvo ne tik treneris, bet ir mokytojas. Formavo ir ugdė savo lengvaatlečių asmenybes. Daugelis jų netapo superžvaigždėmis, tačiau treneris sugebėjo jiems įdiegti vertybes ir principus, visam laikui pakeitusius jų gyvenimą. Reikalavo drausmės ir atsidavimo. Todėl sportininkai galėjo maksimaliai išnaudoti savo galimybes ir pasiekti kuo geresnių rezultatų.Mylėjo gyvenimą, lengvąją atletiką ir savo sportininkus. Rūpinosi žmogumi, jo gerove, augimu ir tobulėjimu. Stengėsi visokeriopai padėti savo sportininkams, todėl sukūrė sportinius batelius, kurie mažino susižalojimo tikimybę ir leido pNikeasiekti geresnių rezultatų. Jo sukurti sportiniai bateliai buvo lengvesni ir minkštesni negu kiti tuo metu gaminti bateliai.Batelių konstrukciją B. Bowermanas nuolatos gerino, bandė gaminti iš įvairių medžiagų. Avalynę išbandydavo jo sportininkai, o treneris juos tobulino atsižvelgdamas į sportininkų pastabas. Billas Bowermanas mirė 1999 m.
Bill Bowerman savo sportininkams sakė: "Būk atkaklus. Išsiskirk protu, kūnu ir dvasia. Siek visa ko geriausio. Varžykis kaip komandos narys
Phill Knight
įkūrėjas
Vidutinio ilgio distancijų bėgikas, kurį treniravo Billas Bowermanas. Nors didelių rezultatų nepasiekė, atmintyje ilgam išliko Bowermano pamokos – kaip nugalėti savo valios pastangomis, tinkamai pasirengus ir trokštant būti geriausiu. Oregono universitete studijavo verslą, paskui Stanfordo universitete įgijo verslo magistro laipsnį. P. Knighto diplominis darbas buvo skirtas gamybos galimybėms Japonijoje; buvo įsitikinęs, kad pigesni ir geresnės konstrukcijos sportbačiai iš Japonijos turėtų pakeisti JAV rinkoje viešpatavusią vokiečių produkciją. Baigęs universitetą keliavo po Japoniją, apsilankė sportbačius gaminančioje kompanijoje „Onitsuka –Tiger“. Čia susitarė su kompanijos prezidentu dėl „Tiger“ sportbačių importo į JAV. Prezidentui prisistatė kompanijos „Blue Ribbon Sports“ (kuri vėliau tapo „Nike“) generaliniu direktoriumi. Parsivežė kelis pavyzdžius ir parodė Bowermanui. Bowermanas taip pat buvo tos nuomonės, kad tie sportbačiai ne ką blogesni už brangius vokiečių modelius ir pažadėjo p adėti sukurti visai naujus. Bowermanas kūrė ir tobulino sportbačius, o Knightas ėmėsi rinkodaros. Tai buvo pirmas kartas, kai treneris ir sportininkas suvienijo jėgas ir įkūrė sporto prekių kompaniją.
Knightas ir Bowermanas įdėjo po 500 dolerių, paspaudė rankas ir įkūrė kompaniją, amžiams pakeitusią sporto „veidą“.
Jeff JohnsonPhilo Knighto varžovas bėgimo takeliuose. Atidarė pirmąją „BRS/Tiger“ parduotuvę Santa Monikoje, Kalifornija (1966 m.). Vykdavo į lengvaatlečių mačus, ten prekiaudavo sportiniais bateliais ir susižinodavo sportininkų adresus. Paskui savo klientams siųsdavo pranešimus apie gautas naujų sportbačių siuntas. Taip buvo užmegzti glaudūs ryšiai su sportininkais ir tai, be abejo, prisidėjo prie „Nike“ sėkmės.

Iš kur atsirado pavadinimas?Jis atsirado 1971 m. Sakoma, kad Jeffas Johnsonas prabudo iš miego ir ištarė „Nike“. Jis mokėsi antropologijos ir rašė darbą apie Graikijos mitologiją. Angliškai tariama „Ni-kee“. Šis pavadinimas nugalėjo Philo Knighto pasiūlytą „Dimension Six“. 1972 m. pavasarį „Nike“ ir jo ženklas pirmą kartą pasirodė kartu.
Nikė yra sparnuota pergalės deivė.



Man irgi labaai patinka Nike,Nikai turi ir tokį ir...Net nežinau kaip pavadinti prekes ženklą,bet jau ne nike,bet jis priklauso nike.(Nesamone parašiau:D)Jordan.Aš turiu krepšinio batus Jordan ir jie žiuariai patogūs.

O dabar nuotraukos:
Myliu šituos;"
Ir šituos.
O šitie kokie inlove:"
:D
Tai tiek.



Informacija:sportclothes
idėja:mano


Goda

8 komentarai:

Elžbieta. rašė...

netikiu, kad tu rašei ir manęs nesudoimino.

Elžbieta. rašė...

ir kopijuot į SNP N-E-G-A-L-I-M-A

Mingailė rašė...

Pritariu Elžbietai.

Dominika rašė...

Net neskaičiau, iškarto supratau kad nukopijuota.

www.snp4you.blogspot.com Monika :* rašė...

Gal antros dalies nereikia. :)

Eglė rašė...

gėda.

Laura/lauruncikas14 rašė...

Copy-Paste

Anonimiškas rašė...

Paskaičiau pradžią ir viskas...