2011 m. rugpjūčio 14 d., sekmadienis

Masažas..

Labas vakaras. Šiandien nusprendžiau parašyti apie masažus. Kodėl masažus ir kodėl išvis man šovė mintis apie juos rašyti? Tiesiog vakar vakare ilgai negalėjau užmigti, labai skaudėjo nugarą ir tiesiog pamaniau, kaip norėčiau masažo! Manau daugeliui, kurie perskaitys šį pranešimą surakins nugarą?
Naudosiuos google rašydama šį pranešimą. Todėl pamatysite ne vien mano žodžių ir nuomonių.
Na taigi visų pirmą noriu paklausti, ar nors kartą jus kasnors PROFESIONALIAI masažavo? Mane taip ir atsimenu, kaip geraaaa.. Na bet ne apie tai. Taigi pasižiūrėkime kokių yra masažo būdų ir t.t.
Pradėsiu nuo savęs, o tada pamaišysiu.
Mes visos žinome įvairiausių masažo būdų: ir šiltais akmenimis, ir visokie anticeliulitinai, ir atpalaiduojantys, ir tokie - kai tave masažuoja tu lieknėji (nežinau, kaip juos pavadinti), šalina skausmus, gydo susirgimus (pvz.: plaučių uždegimą).
O dabar viena iš nuomonių apie masažų teikiamus malonumus - Masažas - sveikata ir malonumas.
O dabar įdėsiu kelis masažo tipus ir pasižiūrėsim kokią naudą jie mums teikia.

Tailando masažas.
Tailando masažas gali atrodyti, kaip treniruotė, kurią už jus atlieka asmeninis treneris. Tai nepaprastas senovės gydymo menas, kuris buvo sukurtas prieš 2 500 metų ir remiasi Ajurvedos medicina, budizmu ir joga. Švelnūs, minkšti supimo judesiai, gilūs tempimo pratimai persipina su taškiniu masažu, meditacija, pasyviąja joga bei manualinės terapijos elementais. Masažas daromas ant grindų, ant kilimo, apsivilkus patogiais drabužiais.
Tailando masažas būna keturių padėčių: iš priekio, iš nugaros, iš šono ir sėdint. Ilgai masažuojamas kūnas iš priekio, ypač kojos. Masažuojant kojas, didinant judesių apimtį, veikiant energetines linijas, sėkmingai gydomas juosmens radikulitas ir osteochondrozė.
Siūlomas, jei:
  • nuolat jaučiamas stresas ir nervinė įtampa;
  • dirbamas sėdimas darbas;
  • netaisyklinga laikysena;
  • jaučiami skausmai sprando, pečių, nugaros ir juosmens srityse.
Aš manau, kad mūsų amžiaus vaikams-paaugliams reikėtų būtent tokio masažo, nes daugelis visi išsikreivazoję, sėdi netaisiklyngai, mokykloje labai daug sėdi.
Masažas šiltais akmenimis.
Masažas šiltais akmenimis siejamas su indų ir šamanų kultūromis, tačiau išliko iki mūsų dienų, nes harmonizuoja teigiamos energijos tėkmę, atpalaiduoja raumenis, stimuliuoja imuninę sistemą, gerina kraujotaką, medžiagų apytaką ir toksinų šalinimą.
Masažui naudojami šlifuoti vulkaninės kilmės akmenys iš Havajų, kurie susidarė veikiančių ugnikalnių šlaituose ir ilgainiui atvėso. Jų sudėtyje yra labai daug mineralinių medžiagų, magnio ir geležies. Jie yra nepakartojami ir dėl to, kad ypač ilgai išlaiko šilumą. Akmenų temperatūra persiduoda žmogaus kūnui. Kuo ilgiau laikomi akmenys, tuo giliau į raumenis prasiskverbia šiluma (net iki 4 cm), aktyvinanti organizmo gyvybines funkcijas. Tose vietose, kur uždėti akmenys, padidėja kapiliarinis kraujospūdis, pagerinantis kraujotaką kraujo sąstovio zonose. Dėl stimuliacijos, detoksikacijos ir paspartėjusios mikrocirkuliacijos pagerėja ląstelių aprūpinimas deguonimi, 10-15% pagreitėja medžiagų apykaita, todėl greičiau šalinami susikaupę šlakai.
Siūlomas, jei:
  • yra chroniški nugaros ir kaklo skausmai;
  • juntamas nuolatinis stresas;
  • sunku susikaupti, neapleidžia nerimas;
  • trokštama pasiekti kūno ir dvasios pusiausvyrą.
Sportinis masažas.
Šis masažas ypač populiarus buvo antikinėje Graikijoje, vėliau Romos imperijoje. Tiek ruošiantis į karo žygį, tiek į medžioklę ar į gladiatorių kautynes masažu buvo siekiama paruošti organizmą įtemptam fiziniam darbui. Šiais laikais sportinis masažas padeda sportuojančiam žmogui greičiau pasiekti norimą fizinę formą, paruošia kūną prieš treniruotes ir padeda greičiau atsigauti po fizinio krūvio.
Poveikis:
  • padidina kūno lankstumą;
  • atpalaiduoja pavargusius ir išsitempusius raumenis;
  • pagerina kūno būseną po didelio treniruotės krūvio.
Na manau užteks. Tikiuosi sudominau. Be to, kadangi blog'o dabartinė tema - natūralumas, tai manau masažas yra labai natūralus dalykas. Todėl tikiuosi pataikiau į temą. Lauksiu nuomonių ir komentarų.
Laura. ;]

14 komentarų:

www.snp4you.blogspot.com Monika :* rašė...

Labai patiko :) Lengvai ir greitai skaitosi,džiaugiuosi,kad rašai puikius straipsnius! :)*

BiškiGabrielė rašė...

Faaaaina!

Akvilė (elle_akvilytiaa) rašė...

Labai patiko straipsnis. Džiugu, kad vis daugėja tikrų STRAIPSNIŲ, o ne rubrikų. ;) O šiaip, labai mėgstu daryt masažą. ;DD

Elžbieta. rašė...

teko patirti gydomą masažą, o straipsnis like

Laura/lauruncikas14 rašė...

Ačiū, tikrai labai stengiausi. :)*

Anonimiškas rašė...

Man teko patirti dėja tik kojų masažą, bet ir tai gerai ;D

Tiesiog Berta ;] rašė...

Gaila, kad neįvardijai klasikinio masažo, kuris man yra artimas ;D

Tiesiog Berta ;] rašė...

P.s. Patiko :)

Laura/lauruncikas14 rašė...

Tai klasikinis manau yra visiems nuostabiai žinomas :)

Laura/lauruncikas14 rašė...

P.s Ačiū :)

Anonimiškas rašė...

Patiko. Om.. Aš dabar tikrai neatsisakyčiau masažo ;D

Unknown rašė...

O kokie būtų netaisyklingos laikysenos požymiai?

Anonimiškas rašė...

Dažnai skauda sąnarius. Ar masažas padėtų nuo šio skausmo?

Anonimiškas rašė...

Man taip pat labai patinka masažas. Norėčiau mokėti tai daryti profesionaliai, nes nugaros skausmas vargina tikrai ne vieną artimą žmogų. Draugės tėvai be masažinės sėdynės jau net į darbą nevažiuoja.