2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Dildės. Kokių rūšių yra, ir kokios geriausios?

Manau suprantate, apie ką bus šis straipsnis. Jau senai ketinau parašyti jį, bet niekad nerasdavau laiko, ar idėjų, kaip viską parašyt. Tad pamėginsiu dabar.

Dildžių yra įvairių: didelių ir mažų, apvalių ir kampuotų, švelnių ir šiurkštesnių...
Taip galima jas rūšiuoti. Bet taip pat galima jas rūšiuoti pagal medžiagą, ir kurios jos yra pagamintos.
Pagrindinės dildės yra: Keramikinės dildės, stiklinės dildės, medinės/plastikinės/kartoninės dildės, bei paprastos, mums geriausiai žinomos metalinės (safyrinės) dildės...


Keramikinės dildės
Vadinamos vienomis iš sveikiausių dildžių, kurios puikiai dildina nagus, apsaugodamos juos nuo skilinėjimų. Minusas - nukritusios gali sudužti.


Stiklinės dildės
Mano ir daugelio kitų manymu geriausios dildės. Didelis pliusas yra tai, kad jos lieka geros net po daugelio metų, sunkiai dūžta. Nepažeidžia nago struktūros. Tinka visiems nago tipams, puikiai tinka jautriems bei silpniems nagams.


Dildės iš medžio/plastiko/kartono
Gan populiarios nagų dildės, labiau skirtos nagų poliravimui, o ne dildinimui. (Poliravimas skirtas nago blizgesiui ir lygumui, dildinimas - nago formos sukūrimui.) Didelis minusas - labai greitai susinaudoja, ir nebe taip gerai atlieka savo darbą.


Metalinės (safyrinės dildės)
Pripažįstu, pati šias dildės visada vadinau metalinėm, ir išgirdus apie Safurines dildes, pagalvojau, kad tai kažkas visai kita. Bet ne, tai yra ta pati dildė. Metalinė dildė yra pagaminta iš metalo, bei safyro dulkelių. Tokia dildė vadinama blogiausia dilde, nes ji kenkia nago struktūrai, palieka nagą atvirą, ir per tai į nagą patenka dregmė, kuri gali priversti nagą sluoksniuotis ar net nagas įgauna baltus taškelius. Žinoma yra ir kelios metalinių dildžių išimtys, kurios taip stipriai nagams nekenkia.



Jeigu man lieptų nagų dildes susikirti pagal gerumą, pirmą vietą įteikčiau stiklinems dildėms, antrą keramikinėms dildėms, trečią medinėms/plastikinėms/kartoninėms dildėms, ir paskutinę vietą metalinėms (safyrinėms) dildėms.

Pati naudojuosi metalinę dildę, nes stiklinių dar neradau kosmetikos parduotuvėse (tiesą sakant, jose būdama vis pamirštu paieškot), taip pat stiklinės dildės bent jau Olandijoje yra sunkiau randamos, o kainuoja taip pat daugiau.
Bet palyginusi dildes stengsiuosi kuo mažiau naudoti savo metaline dilde, ir suradusi stiklinę, būtinai ją nusipirksiu.

O kokias dildes naudojate jūs? :)
xxx
Gintarė/Gwwen007

6 komentarai:

Elžbieta. rašė...

mano naudojam yra stiklinė.:>
patiko.

Tiesiog Berta ;] rašė...

Aš irgi naudoju stiklinę, nors turiu ir keramikinę :), beje straipsnis like :)

Anonimiškas rašė...

Turiu įvairių rūšių, bet labiausiai patinka stiklinė.
Straipsnis patiko :)

Akvilė (elle_akvilytiaa) rašė...

Aš naudojuos stikline. O visokiose kosmetikos parduotuvėse jų pilna. ;DD

Dominika rašė...

Jau daug metų naudoju stiklinę :D

Džina... rašė...

tik stikline...