2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Būreliai

Labas. Kaip laikotės? Atsiprašau, kad vakar neparašiau, šiaip tingėjau. Šiandien man mama liepė susitvarkyti kambarį, na žinot – siurbti, valyti dulkes ir t.t. Na bet aš ne apie tai. Vakar gulėdama ir žiūrėdama į lubas sugalvojau apie ką galėčiau šiandien Jums parašyti, man šovė į galvą, kad gal būt būtų visai nieko pranešimas apie būsimus būrelius būsimiems mokslo metams. Tad netempsiu gumos ir pradėsiu.

Šokiai
Prieš kelerius metus pati lankiau pramoginius šokius, man labai patiko, bet norėjau lankyti kitą būrelį, todėl nusprendžiau šokius palikti. Šokių stilių yra visokių – nuo Hip Hop‘o iki  tautinių. Man labai patinka kai vaikinai/berniukai šoka. O dabar parašysiu ko gi galėtų reikėti šokių pamokoms (pramoginiams – sportiniams, nes kitų tai nelabai įsivaizduoju :D) taigi:
1. Aukštakulniai bateliai. Na juos visos mačiusios, tai įsivaizduojate, kaip atrodo.
2. Sijonas. Ten, kur aš lankiau kiekvienoje treniruotėje mergaitės/merginos turėjo turėti sijoną kiekvienai treniruotei.
3. Sukneles. Jeigu atstovavai pavyzdžiui savo miestui, ar šiaip kur koncertavai turėjai turėti specialių suknelių, na nebent trenerė jų parūpindavo. Man reikėjo siūti, nes pas mane neduodavo. O siūti tikrai kainuoja pinigus!
4. Choreografiniai bateliai. Na tos vadinamos češkės, mokykloje kai būdavo choreografija, jų reikėjo, o gal dar ir yra pas jus, ar jums reikia?

Išvardinau pagrindinius dalykus, kurių reikia sportinių šokių pamokoms. Na gal kituose būreliuose reikia visai kitokių dalykų? Gal kai kurių nereikia, o gal kažko kito reikia? Todėl negaliu visiškai tiksliai pasakyti ko reikia.
Gimnastika
Aš ją lankiau prieš baseiną, lankysiu ir vėl. Man labai patinka per gimnastiką „ prasitąsyt“ išsitampyt raumenis, na atsipalaiduoti, nežinau kaip čia kitaip pavadinti. Na vaikinų/berniukų gimnastų nepažįstų, tik porą balerūnų žinau.. (:D) Taigi, ko gali prireikti gimnastikai ( ne meninei)
  1. Sportinė apranga (timpos ir aptempta palaidinė) arba triko. Aš turiu ir tą ir tą, bet pati naudoju timpas ir aptempta palaidinę.
  2. Gimnastikos bateliai. Nežinau kaip jie kitaip vadinas, tokie kaip medžiagos gabalėliai su gumelėm, na manau įsivaizduojate, kas čia per daiktas.
  3. Kaspinas. Man tai nereikia pirkti, man trenerė duoda.
  4. Jeigu tavo plaukai ilgi reikia pasidaryti kuodą ir užsidėti tinklelį ant kuodo.
  5.  
Vėlgi, gal kažko paminėjau per daug, kažko per mažai, bet pasakiau, ko reikia man. Taip jau išėjo, kad pasakiau apie meninę, bet ir ne tik.


Baseinas
Mano mėgstamiausias būrelis. Labai mėgstu plaukti ir po gimnastikos skubu į jį. Baseiną lanko tikrai ir daug mergaičių/merginų ir ne ką mažiau berniukų/vaikinų. Tai yra puikus sportas. Per gamtą ir žmogų turėjot mokytis, kad plaukiant žmogus išnaudoja labai daug energijos. Tad jeigu nori pakoreguoti savo figūrą siūlau nesiimti jokių dietų, o užsirašyti į baseiną ir valgyt kiek nori ir ko nori! Baseinui reikės:
1. Maudimosi kostiumėlio.
2. Akinių.
3. Kepurėlės.
4. Rankšluosčio.
5. Dušo žėlės, arba muilo. Jos reikės tam, kad nusiplautum kūną po baseino, nes baseino vandenyje yra chloro, kuris sausiną odą ir kenkia plaukams, dėl to gali pasiimti ir šampūno ( naudojant juos po baseino, turėsi mažiau žalos nuo chloro )
6. Guminės šliurės. Tam kad kai eisi nuo dušo iki baseino nepaslystum ir nieko nesusilaužytum. ( ;D)
7. Ląstai, dar yra kažkokie daikteliai ant rankų, kad būtų lengviau irtis, bet aš tai jų neturiu ( bandžiau, bet nepatiko )
Daugiau berods viskas. Dar galima neštis plaukų džiovintuvą, bet aš tai nesinešu, ten yra. Tai va, nežinau, ko dar galėtų prireikti.
    Dainavimas
    Aš tai antroj klasėj chorą lankiau. Šiaip man nelabai prie širdies, tai mečiau, bet kitiems patinka! Ir aš tai gerbiu. Na dainuoja ir vaikinai ir merginos, visi kas tik nori. Nežinau ko dainavimui gali prireikti. Manau, kad nieko. Viskas dažniausiai būna salėje, arba studijoje.
    Muzikos mokykla
    Mano klasiokai lanko muzikos mokyklą. Ten groja fortepijonu ir kt. Aš niekada nelankiau muzikos mokyklos. Bet žinau, kad kaikuriems labai patinka, dar žinau atvejų, kai meta muzikos mokyklą ir t.t. Ko muzikos mokyklai galėtu prireikti? Na aš manau, kad atsinešti instrumentą, kuriuo tu groji (jeigu jis nėra pvz.: koks nors fortepijonas). Ir nepamiršti natų.
Dailės mokykla
Neįsivaizduoju, tikrai neturiu žalio supratimo ko ten reikia. Na aš žinau, kad ten daro daug ką, įvairiai. Na paminėsiu, kad šia šaka užsiima tiek vaikinai, tiek merginos. Reikia manau dailės sąsiuvinio ir ten kokių pieštukų, ar dažų, todėl nenutuokiu.


Atletika
Žinau, kad ten šokama į tolį, į aukštį, begiojama. Na yra tikrai nemažas fizinis krūvis. Lanko taipogi abi lytys. Ko reikia apsirengti? Man atrodo timpos ir aptempta palaidinė.



Na daugiau nežinau ką paminėti. Popamokinių užsiėmimu yra begalė ir visokių, tad tikrai čia nesurašysiu visko.. Todėl atsiprašau.

Laura.

14 komentarų:

Elžbieta. rašė...

eisiu į teatrą ir burelį.: >

Goda rašė...

O aš lankau Atletika ir Krepsini

Anonimiškas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Aš lankiau pramoginius šokius,dabar lankau muzikos mokyklą,ir rudenį planuoju lankyti dailės mokyklą.Na,šiaip baseiną lankyti bandžiau,ir man patiko,bet man ten buvo kiek sunkoka,nes plaukti,kad ir kiek bandydavau,neišeidavo...Ir dar labai norėčiau lankyti gimnastiką,bet mama nori,kad baigčiau muzikos mokyklą,o tada,jau būtų per didelis krūvis.

Viktorija. rašė...

Ėjau į meno mokyklą šokti,tačiau man skaudėdavo galvą,žiemą toli pareiti,tai po dvėjų metų išėjau,dabar einu į Yamahą muzikos mokyklą,ten groju su yamahą (toks elektrinis pianinas:D Tai ten kartą į savaitę tereikia eiti (nors namo reikia eit dvigubai toliau),bet jug kartą į savaitę tereikia.Bet man patinka:) Ai dar mokykloje lankau Latvių kalbos būrelį,tai kai mano puseserė,pusbroliai latviai,tikrai padeda :D Taip pat ėjau į Ateitininkų būrelį,pas auklėtoją,tai gal šiais metais eisiu vėl:))

Dominika rašė...

Lankiau dailę, šiuolaikinius šokius, liaudės šokius, glinos pamokėles, baseiną. Dabar lankysiu fotografijos kursus, šiuolaikinius šokius, vokečių, rūsų kalbas ir gal dailę, bet dar nežinau. Įdomiausia kad beveik visi šie bureliai buvo man nemokami, tik už baseiną kuri lankiau metus mokėjau atrodo 40lt :D ,glinos pamokėles kur mokėjau laaaaaabai mažai :D na ir fotografijos kur mokėsiu 65 lt.

Viktorija. rašė...

Blem norėčiau į fotografijos kursus,bet gyvenu mažam miestelį tai čia nieko :((((

Akvilė (elle_akvilytiaa) rašė...

Staipsnis patiko, įdomus, išsamus ir netrumpas. ;DD Pati lankau Karatė, ir tuo džiaugiuosi, labai įdomu. Jei pradžioj nebijai poros mėlynių, o per varžybas kraujo, šis būrelis kaip tik tau. :DD Šiaip dar lankau floristiką ir šokius. Ir neturiu laiko nuolat. ;D

Anonimiškas rašė...

Aš vis užsikraunu sau tiek visko, kad ne sekundės neturiu sau. O šiaip aš lankiau laaabai daug visko. Muzikos mokyklą, du kartus street dance šokius, pramoginius, dizaino, chorą, teatrą, biserį, dailės. Daugiau ir nepamenu. O šiais metais noriu labai neužsikrauti ir lankyti tik baseiną ir galbūt dar teatrą. Na, bet žinau, kad tik šiais apsiriboti nepavyks :D

O straipsnis tikrai liuks :)

Anonimiškas rašė...

Lankau tik dailės mokyklą, ir to man užtenka. Praeitais mokslo metais turėdavau laisvus tik trečiadienius (ir savaitgalius ;D) tad daugiau kažko lankyti nei norėjosi nei laiko buvo.
Norėčiau kada nors lankyti hip-hopą, teatrą.

Laura/lauruncikas14 rašė...

Na o aš laisvą tik savaitgalį turėjau :DD Ačiū už nuomones :DDD

Anonimiškas rašė...

Aš tai lankiau muzikos mokyklą, bet nebeturėjau laiko jai, dienos buvo užkrautos, o lengvosios atletikos treneris pykdavo, kad ateinu tik vieną ar du kartus į savaitę sportuot, žino kad galiu pasiekt daug. O taip tai labai noriu lankyt teatrą, chorą, šokius, baseiną, gimnastiką, ir fotografijos kursus. Gaila, kad pas mus tokių dalykų nėrą... Galvoju, kad kai eisiu į gimnaziją, būtinai užsirašysiu į keletą būrelių... Nepakenčiu kai grįžti iš mokyklos ir iš kart sėdi prie namų darbų, geriau eit kur nors atsilaiduoti, mano daug klasiokų grįžta namo ir nieko nedaro... :D

Anonimiškas rašė...

Aš kaip ir Ellė / elle_akvilytiaa
lankau karate. Žiauriai patinka ;)) Siūlau kitoms irgi prsdėti lankyti, kad nebūtų tiek mažai merginų. Dar lankau muzikos mokyklą (dainavimą). Anglų pas repetitorę. Anksčiau 6 metus lankiau baletą. Nelabai patiko, užsiknisau. Dar lankiau baseiną. Labai patiko, bet pradėjau dažnai sirgti tai mama uždraudė. ;((

Dominika rašė...

Noriu lankyti teatrą :\ Gal gas žino geras teatro mokyklas?