2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Vasaris-Sveikatingumo mėnuo

Taigi vasaris jau beveik pasibaigė,tačiau kiek prisimenu nei viena rašytoja neparašė straipsnio tema- Vasaris- sveikatingumo mėnuo. Nežinau ar tai žino visi,tačiau aš tai puikiai žinau,ypač kai mokykloj vos ne ant kiekvieno kampo kaba plakatas- vasaris-sveikatingumo mėnuo. Taip pat noriu jus pasveikinti su paskutiniuoju vasario,kitaip sakant 2010-2011 žiemos sekmadieniu. :) Kitą sekmadienį jau bus kovas! :>

Taigi būti sveikiems yra pats didžiausias gyvenimo įšūkis. Juk argi lengva atsisakyti visų skanumynų kurie yra parduotuvių lentynose ir būti sveikiems? Nemanau,kad tai lengva tiems,ypač kurie negali be menkiausio dalyko- traškučių. Prisiminkite,kad šis dalykas yra labai degus ir tikrai puikiai dega ir svarbiausia yra tai,kad tie jūsų mėgiami čipsai neduoda nieko gero organizmui,tik padeda paauginti svorio,o po to skundžiatės,- sunku pabėgti,ar eiti. Žinokite,kad niekas kitas nėra kaltas,negu jūs.
Na, bet dabar traškučius palieku ramybėje ir keletas punktų,kad būtum sveika/sveikas (bent kiek :D)

1. Sportas.
2. Sveikas maistas.
3. Poilsis.

Tik trys menkiausi punktai,bet jie yra be galo svarbūs viskam. Taigi pirmiausia šiek tiek aprašysiu manau vieną iš svarbesnių skiltį- sportas. 

SPORTAS

Sportas,-atrodo ką jis duoda mūsų kūnui,patiems mums? Manote sportas mus perkeltine prasme,-žudo? Tikrai manote prastai,kadangi kaip mums sakė seselė,per dieną reikia padaryti 10000 žingsnių ir daugiau,todėl mes privalome visi sportuoti,kad padarytume šią dienos normą,nors nemanau,ar tai pavyksta visiems. Gal tik keliems iš šimto. Taigi sportas mums yra be galo naudingas,nes mes judame,o jeigu nesportuotumėme ir pavyzdžiui tik sedėtumėme,pagalvokite logiškai- mes tiesiog pradėtume ''stingti''..Taigi aš manau,kad sportuoti mums visiems tikrai reikia ir ypač per fizinio lavinimo pamokas (kūno kultūros). O jūs ar mėgstate sportuoti?

SVEIKAS MAISTAS

Sveikas maistas-ką galima prie jo priskirti? Iš karto sakau,kad prie sveiko maisto priskirti negalima saldūmynų,traškučių,visokiausių limonadų ir žinoma greito maisto. Jis nėra labai geras ypač tie patys kebabai. Kiek juose E.. Žinoma,kai be jokių E tai yra sveika,tačiau ne toks skonis,nes mes esame pripratę prie visų E.. Taigi prie sveiko maisto galima priskirti vaisius,daržoves... Juk juose yra tiek daug visokiausių vitaminų,aišku tai jūs jau žinote.. Taip pat patariu visada jums žinoti,kad tai ką pasigaminate patys yra daug sveikiau negu tą patį pirktumėte iš parduotuvės,nors ir atrodo tas pats,-čia tiek E tikrai nepridėta. Tad man įdomu ką jūs geriau pasirinktumėte- ar kažkokius kvailus čipsus,ar kokį mandariną? Tie kurie pasirinktų vaisių,tikrai lenkiuosi jiems,o kurie čipsus,- no comments. :DD Ir šiaip sveikas maistas mums kaip sakant ne taip augina svorį kaip nuodai skrandžiui.

Na ir galiausiai:

POILSIS

Ach,atrodo kam reikalingas tas poilsis ir kodėl dabar pasirinkau būtent jį? Jei atvirai,- pagalvokime,kas būtų jeigu mes tiesiog negalėtumėme nei pailsėti nei ką.. Tiesiog nusilptumėme,visada būtume pikti,nedraugiški ir svarbiausia be nuotaikos. Taip susigadintume sau ir draugams nuotaiką,o tai tikrai nėra pats geriausias dalykas. Taip pat praėjus kiek laiko atsirastų visokiausi skausmai ir patys save tiesiog kankintume. Tad manau suprantate,kad mums visiems reikalingas poilsis ir jis tikrai įeina į sveiką gyvenseną. Jei ne,-kodėl tada darželiuose yra pietų miegas? Tam,kad vaikas pailsėtų. Ir taip viskas einant laikui keičiasi,tačiau svarbiausai reikia ne vien sportuoti, bet ir ilsėtis. Be poilsio-smegtume žemėn. Net ir gyvūnai ilsisi.. :D

Tad visi, neapleiskite savęs..
Nežinau patiko jums straipsnis ar ne,bet aš tiesiog išliejau mintis.
Tai tiek,tikiuosi sulaukti komentarų.
Monika.


16 komentarų:

Kraujo sparnai;*]-zuiQis♥ rašė...

patiko!♥

Anonimiškas rašė...

Ačiū :)

Kraujo sparnai;*]-zuiQis♥ rašė...

čia ne į temą...
Kada parašysi naują įrašą bloge"Kaip aš tavęs pasiilgau..." ?
Žadėjai jau prieš savaitę;D

Anonimiškas rašė...

neturiu minčių ką rašyt. :?

Kraujo sparnai;*]-zuiQis♥ rašė...

tai sugalvok;D

Fashionista Silvija ~* rašė...

Katinas tai kietas :D O straipsnis patiko.

Anonimiškas rašė...

Man straipsnis labai patiko. Iš šių trijų punktų išpildau tik 2 :D

Edita rašė...

Labai, labai patiko ;)

cyplionok rašė...

labai labai patiko :D*

Anonimiškas rašė...

Ačiū!
Evelina- kokie tie du? :p

Anonimiškas rašė...

ten gal tavo katinas? :D

Anonimiškas rašė...

ne :D
bet panašus :D

Anonimiškas rašė...

Sportas ir sveikas maistas. Poilsiaut nemėgstu :D

Anonimiškas rašė...

Aš tai kaip tik poilsiaut mėgstu :DD

Kraujo sparnai;*]-zuiQis♥ rašė...

As ispildau tik-Poilsis,ir sveikas maistas;D

Agnytccc :3 rašė...

Labai įdomus straipsnis ! :D
Aš išpildau kaip zuiQis ! :D