2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Ramadano kalendorius

Hellou.
Noriu pranešti,kad šiandien pamatysite tokią staigmeną... Kiekvieną dieną kai galėsiu paimsiu interviu iš tapusios ncg lietuvės,manau jums patiks :)
***
Stardoll'e yra šiokia tokia naujiena.Ramadano kalendorius..Musulmonai 30 dienų turi susilaikyti nuo valgymo,rūkymo,gėrimo.Ramadano dienomis visi musulmonai keliasi prieš aušrą,kad pavalgytu ir pasimelstu,atliktų savo fajr maldą.Pas juos tai dorumo mėnuo.Per mėnėsį jie aukojasi savo dievui Alachui,kad jis jiems atleistu.Tai jie nuo aušros iki saulėlydžio negali valgyti,gerti,rūkyti ir daryti kitų blogų dalykų.

Manau tai yra žiauru.Visą dieną melstis Alachui,nevalgyti,negerti.. Žinoma senyvi žmonės,sirgdami ligomis gali valgyti ir gerti,nes tai jiems atleidžiama.
Tačiau mėnėsio pabaigoje,kai baigiasi ramadanas,yra šventė. Eid al-Fitr.Tai trijų dienų šventė,per kurias musulmonai dauuuug valgo,švenčia,dovanoja vieni kitiems dovanas,lanko draugus,giminaičius,kaimynus.Kaip pas mūsų kalėdos,nes per jas mes švenčiame,dovanojame dovanas... Jug prieš kalėdas mėnėsį turime būti drausmingi,neklausyti garsiai muzikos,melstis,penktadienį negalime valgyti mėsos ir t.t... Bet pas mūsų žymiai geriau,nes galima viską valgyti,išskyrus penktadienį mėsos..

Tai stardoll'e yra kalendorius,tai per jį galime atidarynėti kalendoriu ir gauti rūbų,daiktų,bet aiškus jie mokami.



Vikaa :)

9 komentarai:

Tiesiog Berta ;] rašė...

Aš buvus nekartą Egipte, o t.y. ten irgi vyksta Ramadanas. Beje mano teta palaiko ryši su Egiptu ir susirašinėjo jie apie tą ramadaną, tai ir išaiškėjo, kad jie džiaugiasi tuo ramdanu, tai jiems kaip koks apsivalymas ir atsidavimas Alachui, tiesiog jie kitokie nei mes jie džiaugiasi pasitikę kiekvieną dieną...

Elžbieta. rašė...

neglėčiau mėnesi negert, nevalgyt.;oo Jėžau, kai perskaičiau pasišlykštėjimą pajaučiau.:D

Viktorija. rašė...

Nu jie pripratę,o mes kai nesuprantam,tai mums žiauru:D

Elžbieta. rašė...

įsivaizduoju save ten.
*atvažiavo, nevalgė, negėrė. Rastas turistės lavonas.:D*

Tiesiog Berta ;] rašė...

;D

Tiesiog Berta ;] rašė...

Kur tu radai tą kaliandorių? Aš jo niekur nerandu :S

Viktorija. rašė...

Įeini į pagrindinį sd puslapį spotlight ir yra cover,the star blog ir t.t.. tai paskutinis yra Ramadan calendar :D

Aušrinė ♥ rašė...

Ačiū, kad supažindinai su šia švente.

Anonimiškas rašė...

Aš tai atsimenu nuo anų metų šią šventę :D