2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Natūralus plaukų dažymas

Sveiki.
Dabar jau puse dvylikos.Oooo taip aš dar nemiegu,nes tyngiu tvarkytis lovą.
Dabar turėdama laiko sugalvojau pasidomėti natūraliais produktais,kurie dažo plaukus natūraliai.Dabar visi norime būti natūralūs,o ne chemijos vaikai,tai galite paskaityti mano straipsniuką.

Kiekvienas turime savo plaukus.Vieni gimsta ryži,kiti juodi..Kiekvienas branginame savo plaukus,tačiau nusikerpame ar juos nusidažome.
Chemija labai kenkia mūsų plaukams.Vieniems nuo jos slenka plaukai,praranda žvilgesį.Žodžiu visi norime būti natūralūs,tai galiu papasakoti šiek tiek jums apie natūralų plaukų dažymą.


Tavo plaukai linksta į tamsiają pusę? O nori šviesių? Gali bandyti su ramunėlių nuoviru.Žinoma,iš pirmo karto tai nepavyks.Keletą kartų gali drąsiai bandyti.Juk tai natūralu ! Tikrai tai plaukams nepakenks. Aš pati esu šviesiai rudų plaukų,vietomis netgi labai,tai šviesintis nelabai noriu..Nors gal pabandysiu.Taip,pat šviesina ir citrinos sultys.Šviežiai išspaustų citrinos sulčių reikia sumaišyti su kažkiek vandens (galite pasiskaityti internete arba paklauskite mamos).Tada tuo mišiniu apšlakstai galvą ir palieki apie dvi valandas .Jei nori,kad  efektas būtu gerensis,valandą pabūk saulėje.Tas pats yra ir su ramunėlėmis.Išsiplauk galvą ir tada išskalauk plaukus su ramunėlėmis.

Tamsinimas plaukų šiek tiek sudetingesnis.Žinau,kad galima tamsinti su kavos tirščiais,ažuolo žieve,bet internete kažkaip labai neradau apie tai...Tai papasakosiu apie kitus 'natūralius' dažus.
Žinote 'chna' ir ''basma'? Tai tokie keisti dažai...Milteliai.Mano mama buvo sumaišiusi chna su basma..Ir žinot kas buvo? Jai paliko žali plaukai ! Taip,taip ji per daug įdėjo basmos turbūt. Jei nori būti tamsi,gali naudoti basmą,o nori būti ryža,naudok chna miltelius.Aš žiauriai norėčiau pabandyt chna.Žinokit aš laikinu ryžą spalvą.Jei bandysiu,tai bandysiu per žiemos atostogas arba kitą vasarą,nes jei kas nors nepavyks arba bus per daug,mokykloje bijosiu rodytis:D Ką daryti su chna? Chna milteliu gali nusipirkti visur.Tik reikia paieškoti maximoje,turguje ar dar kur nors.Na čia reik jau sužinot.Jie kainuoja nedaug.Iki 1 lito,gal dabar daugiau.Aš bent forumuose skaičiau. Tada chna miltelius supili į dubenėlį ir užpili karšto vandens.Labai gerai sumaišai,kad neliktu jokių gumuliukų ir panašiai.Gali įpilti medaus,nes tada 'tepimas' yra žymiai geresnis.Išsitepi plaukus (gali pasakyti mamai,kad padėtu).Tada laikai kiek nori.Jei nori,kad ryžumas nebūtu toks ryškus, palaikyk 20 min,o jei nori ryškesnių apie 40,gal net ilgiau.Na čia kaip nori.Tai natūralu,nei dažant su cheminiais dažais.Primenu,jei esi nusidažiusi su basma arba chna negali dažyti su chemija ! Tik po kažkiek laiko (aiškus turi praeiti ne vien 2 sav).Nes tada plaukai gali palikti žali.Žinoma,tai ne visiems,nes mano mama tą pačią dieną,kai jai paliko žali plaukai ,dažė su chemija,bet jai nieko (nes turbūt,kad buvo žali;D)
Aš gal bandysiu su chna:)
O gal jūs esat jau dažę?
Ką pasiūlysit?
Lauksiu daug komentarų !
Einu miegot.
Vikaaaaaaaaaaaaaaaaa.

12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Labai patiko straipsnis. O tai tavo mamai dar žali plaukai? :D

Agnytccc :3 rašė...

Bandysiu sviesintis .labaj patiko

Viktorija. rašė...

Ji kai jauna buvo dažė su tuo,bet dabar ji dažo su cheminiais dažais,tai jau senai nieko nebėr :D
Mano mama sako,tik nebandyk ko nors maišyt.Tai aš su ramunėlėm bandysiu šviesintis :D

ILoveMagic rašė...

Aš gal kitą vasarą su chna bandysiu :)

Anonimiškas rašė...

Sudominai, dabar ieškau daugiau informacijos apie tai ;)

Viktorija. rašė...

Beje viskas per laika nusiplauna. ;>

Laura/lauruncikas14 rašė...

Aš tai nieko neplanuoju daryti, nes man mano plaukų spalva patinka :)
P.S Like! :)

Dominika rašė...

Aj nusidažysiu geriau laikinais :DD Kol aš rasiu ta chna :DD

P.s straipsnis like :)

Elžbieta. rašė...

man mama neleistu, norėčiau šviesių plaukų, bet manau, bus nefaina, o savo plaukus gadinu nebent tiesintuvu.:D

Anonimiškas rašė...

o sruogelėm išeitu?? Nes mama išsigastu, kai ateičiau su tamsiais plaukais :D todėl norėčiau sruogelių

Gabija rašė...

jus plauku net noredamos su ramunelem nenusisviesinsit :D nebent norit pasviesint ir taip blondiniskus plaukus. jei plaukai tamsus tau ramuneles net jei 10 kartu mirkysit ar tepliosit ant plauku jos neveiks...

Vakarė rašė...

As tai noriu melynu plauku, bet kad nieko gero nerandu, tik su chemija.. :/